Τα καλύτερα αξιοθέατα στη Χαλκιδική

Τα καλύτερα αξιοθέατα στη Χαλκιδική

Χαλκιδική: Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν

 

Στη Χαλκιδική, όπου κι αν γυρίσεις να κοιτάξεις, η ιστορία είναι παρούσα και ο πολιτισμός έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Κατοικημένη ήδη από το 4.000 π.Χ. και πρωταγωνίστρια στην ελληνική μυθολογία, αποτελεί ένα ποικιλόμορφο ψηφιδωτό, όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα ερείπια πόλεων από τον 5ο π.Χ. αιώνα, τα βυζαντινά της μνημεία και οι παραδοσιακοί της οικισμοί, παίζουν το κάθε ένα τον ρόλο του στη μοναδικότητά της.

The famous mosaik at Ancient Olynthus

Μωσαϊκό στην Αρχαία Όλυνθο

 

Ταξιδέψτε στη Χαλκιδική, γυρίζοντας πίσω στον χρόνο. Επισκεφθείτε το ιερό του Άμμωνος Δία στην Καλλιθέα, εκεί όπου λατρεύονταν ο Διόνυσος, ο Άμμων Ζευς και ο Ασκληπιός. Γνωρίστε την Αρχαία Όλυνθο, που άρχισε να κατοικείται ήδη από τη νεολιθική εποχή.

 

 

 

Ancient Stagira

Αρχαία Στάγειρα

 

Νιώστε την αύρα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη στη γενέθλια πόλη του, τα Αρχαία Στάγειρα και θαυμάστε τα αρχαϊκά της τείχη, την οχύρωσή της, την Αγορά και την Ακρόπολή της. Περπατήστε στη Νεκρόπολη της Ακάνθου, όπου περισσότεροι από 1.300 τάφοι έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί, σε ένα κοιμητήριο που λειτούργησε από την αρχαϊκή περίοδο μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια και πιθανότατα με κάποια διαλείμματα μέχρι τον 17ο π.Χ. αιώνα.

 

Prosforios Tower in Ouranoupoli

Πύργος Προσφορίου στην Ουρανούπολη

 

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου η Χαλκιδική από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο ξαναζωντανεύει μέσα από εντυπωσιακά ευρήματα. Γυρίστε πίσω στο Βυζάντιο με οδηγούς τους βυζαντινούς Πύργους της Νέας Φώκαιας και της Ουρανούπολης, τον Πύργο του Αγίου Παύλου και του Προσφορίου αντίστοιχα, τους καλύτερα διατηρημένους πύργους της Χαλκιδικής.

Ανακαλύψτε τις τοπικές παραδόσεις στα Λαογραφικά Μουσεία Αφύτου και Αρναίας, που αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή των ντόπιων τα παλαιότερα χρόνια, μέσα από εργαλεία, είδη καθημερινής χρήσης, ακόμα και τη διακόσμηση των σπιτιών τους.

 

 

Traditional house at the Old town of Nikiti

Παραδοσιακό σπίτι στην Παλιά Νικήτη

 

Χαθείτε στα στενά των παραδοσιακών και ιστορικών οικισμών της Αφύτου (ή Αθίτου), της Αρναίας, του Παρθενώνα και της Παλιάς Νικήτης, εξερευνώντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, τα καλντερίμια τους και τις παλιές τους εκκλησιές. Διαβείτε το κατώφλι της μοναδικής ομορφιάς εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία, μιας τρίκλιτης Βασιλικής που κτίσθηκε το 1812, κάηκε δύο φορές και μέσα από τις στάχτες της αποκάλυψε τρεις ακόμα ιστορικές περιόδους, τις οποίες μπορεί κανείς να θαυμάσει μέσα από το γυάλινο πάτωμα.

 

 

Dionisiou monastery at Mount Athos

Ιερά Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος

 

Γνωρίστε τη Μονή Ζυγού, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αθωνίτικης αρχιτεκτονικής, έξω από την αθωνική πολιτεία και βέβαια αφεθείτε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους, του παραδεισένιου Κήπου της Παναγιάς, του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τις 20 μονές, τις 12 σκήτες, τα 700 κελιά και τους 2.000 μοναχούς του, ενός φορέα πνευματικής δόξας με οικουμενικό χαρακτήρα.

Μη το χάσετε!

Ταξιδέψτε στη Χαλκιδική με συνοδοιπόρους την ιστορία και τον πολιτισμό και πάρτε επιστρέφοντας στις αποσκευές σας
τις αναμνήσεις μιας μαγευτικής αναδρομής στο παρελθόν.   

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X