Ταξιδεύοντας εδώ

Ταξιδεύοντας εδώ

Πως θα φτάσετε στη Χαλκιιδική

Με αεροπλάνο: Tο Διεθνές Αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  (κωδικός ΙΑΤΑ: SKG) , που εξυπηρετεί τη Χαλκιδική, συνδέει την περιοχή με 31 χώρες και 81 προορισμούς μέσω απ’ ευθείας πτήσεων, καθώς και 35 πόλεις και νησιά της Ελλάδας (με απ’ ευθείας πτήσεις και με ανταποκρίσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του αεροδρομίου: www.skg-airport.gr

Ταξί και αστικά λεωφορεία σας μεταφέρουν από το αεροδρόμιο στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μπορείτε να επιβιβαστείτε σε υπεραστικό λεωφορείο και να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου κοστίζει 2€. Εισιτήρια μπορείτε να βγάλετε, αφού επιβιβαστείτε στο λεωφορείο, από τους αυτόματους πωλητές που υπάρχουν εκεί. Οι αυτόματοι πωλητές δέχονται μόνο το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου -δεν δίνουν ρέστα. Οι φοιτητές και οι υπερήλικες (65 ετών και άνω) δικαιούνται έκπτωση 50%. Οι αυτόματοι πωλητές εκδίδουν εισιτήρια με μειωμένο κόμιστρο. Τα παιδιά 6 ετών και κάτω μετακινούνται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, εδώ: oasth.gr/

Με τρένο: Δεν υπάρχει σιδηροδρομικό δίκτυο στη Χαλκιδική. Οι ταξιδιώτες που έρχονται με τρένο από άλλα μέρη της Ελλάδας ή το εξωτερικό αποβιβάζονται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια παίρνουν ταξί ή το αστικό λεωφορείο και φτάνουν στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της Χαλκιδικής (ΚΤΕΛ) στη Θεσσαλονίκη και μετεπιβιβάζονται σε υπεραστικό λεωφορείο, για να φτάσουν στη Χαλκιδική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.trainose.gr

Με λεωφορείο: Όλα τα χωριά και οι παραλίες της Χαλκιδικής συνδέονται μέσω υπεραστικών λεωφορείων με τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν το δρομολόγιο καθημερινά, αρκετές φορές την ημέρα όλον τον χρόνο.

ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Πληροφορίες:

Σταθμός Θεσσαλονίκης: 2310 316565, 316555

Σταθμός Νέας Καλλικράτειας: 23990 21048

Σταθμός Πολύγυρου:  23710 22309

Σταθμός Νέων Μουδανιών: 23730 21228

Σταθμός Κασσανδρείας:  +30 23740 22214

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Χαλκιδικής: www.ktel-chalkidikis.gr

Με αυτοκίνητοΗ Εγνατία Οδός, που διατρέχει την Ελλάδα από το δυτικό της άκρο, την Ηγουμενίτσα, ως το ανατολικό,  το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος διεθνών προδιαγραφών, εξοπλισμένος με συστήματα ασφαλείας, για την προστασία και την παροχή βοήθειας στους αυτοκινητιστές. Η Εγνατία Οδός συναντά την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης που οδηγεί στην Εθνική Οδό προς Χαλκιδική.

- Από Ιταλία: Ηγουμενίτσα --> Εγνατία Οδός προς Θεσσαλονίκη.
- Από Τουρκία: Κήποι --> Εγνατία Οδός προς Θεσσαλονίκη.
- Από Αλβανία: Κακαβιά --> Εθνική Οδός προς Ιωάννινα -->  Εγνατία Οδός προς Θεσσαλονίκη.
-Από Βόρεια Μακεδονία: Εύζωνοι --> Εθνική Οδός προς Θεσσαλονίκη μέχρι να φτάσετε στην Εγνατία Οδό.
-Από Βουλγαρία: Προμαχώνας --> Εθνική Οδός προς Θεσσαλονίκη μέχρι να φτάσετε στην Εγνατία Οδό

Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής:

Έξοδος K1 Θεσσαλονίκη

Έξοδος K4 Θεσσαλονίκη

Έξοδος Ρεντίνα

Έξοδος Βρασνά-Ασπροβάλτα

 

 

pageid: 12192

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X