Αρχική

χαλκιδική

Την έχετε σίγουρα ονειρευτεί…

 

Λένε ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Τρεις διαφορετικές εμπειρίες και οι τρεις αξεπέραστες: η κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα, η μαγευτική Σιθωνία, ο αυθεντικός Άθως. Και οι τρεις είναι ευλογημένες από τη φύση, αποτελούν μοναδικά βιώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις.

Η γη και η θάλασσα προσφέρουν απλόχερα θαυμάσια υλικά, που έχουν διαμορφώσει την τοπική εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Ο θησαυρός των τοπικών προϊόντων όπως οι ελιές, το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι, τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, το κρασί, τα λαχανικά τα φρούτα απογειώνουν την τοπική γαστρονομική σκηνή ως την κορυφή της νοστιμιάς.

Ένας μεθυστικός συνδυασμός μπλε και πράσινου˙ θαλερά, πράσινα δάση που φτάνουν ως την ακροθαλασσιά˙ χρυσό φως που αντανακλάται στα τιρκουάζ νερά˙ παράδοση που δίνει ζωή στην πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά. Αμέτρητοι φυσικοί όρμοι, μοναδικοί αρχιτεκτονικοί τόποι, άψογα διατηρημένα χριστιανικά μνημεία και τόσοι ακόμη ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον μοναδικό αυτό καμβά, που λέγεται Χαλκιδική.

 

Some Facts

96

Γαλάζιες Σημαίες

550

χλμ Ακτογραμμή

12

προστατευόμενες περιοχές από το NATURA

2.886

τετραγωνικά μέτρα

 

 

4 Εποχές

Κάθε εποχή θα με λατρέψεις

Η Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος και αποτελεί ιδανικό προορισμό για στιγμές χαλάρωσης, ρομαντικούς περιπάτους και συλλογή από πανέμορφες εικόνες. Μπορεί να είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το καλοκαίρι, η Χαλκιδική όμως προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου.. Τα παραδοσιακά χωριά της, οι ιστορικές οικισμοί, τα δάση του Χολομώντα και ο ορεινός όγκος του βουνού Ιταμος καθώς και οι οικοτουριστικοί ξενώνες προσδίδουν ένα εναλλακτικό προφίλ στον προορισμό, το οποίο «μιλάει» για μονοπάτια και ιππασία, για κυνήγι και τσίπουρα, για ζωντανές ορεινές κοινότητες που διατηρούν παραδόσεις.

εποχή
χειμώνας
εποχή
Άνοιξη
εποχή
Καλοκαίρι
εποχή
Φθινόπωρο

 

ιούλιος, 2022

15ιουν - 26αυγιουν 159:00 μμαυγ 2630ο Φεστιβάλ ΚασσάνδραςMulticultural Festival

8ιουλ - 16οκτιουλ 88:30 πμοκτ 16«Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική»Multimedia exhibition

29ιουλ - 30ιουλ 299:30 μμιουλ 30Φεστιβάλ ΒαρβάρςMusic festival

ΚΑΙΡΟΣ
τώρα
Ouranoupoli
12°
Partly Cloudy
Kassandreia
29°
Sunny
Vourvourou
32°
Sunny

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X