Γαστρονομία

 

Γαστρονομία

 

Η γη και η θάλασσα προσφέρουν άφθονα, θαυμάσια υλικά που έχουν διαμορφώσει την τοπική εκδοχή της μεσογειακής γαστρονομικής παράδοσης.

Η Χαλκιδική φημίζεται για τις ελιές της, το παρθένο ελαιόλαδο, τα παραδοσιακά ψωμιά και τυριά καθώς και πατροπαράδοτα γλυκά και κεράσματα, που παρασκευάζονται από ντόπια φρούτα. Η περιοχή επίσης φημίζεται για το υψηλής ποιότητας μέλι της, ενώ έχει κερδίσει τις επανειλημμένες επισκέψεις των απανταχού οινοφίλων, λόγω των περίφημων πια “Δρόμων του Κρασιού”. Δεν υπάρχει ωραιότερος τόπος να απολαύσετε τις ξεχωριστές γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και να δοκιμάσετε πιάτα με τα αγνότερα φυσικά υλικά.

Φρέσκο ψάρι κατευθείαν από τη βάρκα του ψαρά, κρέας, φρούτα και λαχανικά που παράγονται με σεβασμό στην εντοπιότητα και την εποχικότητά τους, βότανα και αρωματικά που φυτρώνουν σε παρακείμενους λόφους είναι λαχταριστές προσφορές της Χαλκιδικής, που θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είτε σε ένα ζεστό γραφικό ταβερνάκι είτε σε ένα gourmet εστιατόριο.

 

(!) Special info:

To βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες παρουσίασε το τυροκομείο της Ιερισσού στη Χαλκιδική, όπου παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο. Ο εκπρόσωπος της Γκίνες (Guiness World Records), Τζακ Μπρόκμπανκ παρέδωσε το πιστοποιητικό στον ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη κατά τη διάρκεια της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop. To τυρί ονομαζόταν “κατσικίσιο πετρωτό” και ζύγιζε 939 κιλά.

 

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X