Γυναικείος Συνεταιρισμός Νέας Γωνιάς

Γυναικείος Συνεταιρισμός Νέας Γωνιάς

Σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, βρίσκεται το χωριό της Ν. Γωνιάς.

Ο επισκέπτης στην κεντρική πλατεία του χωριού θα συναντήσει ένα νεοκλασικό σπίτι όπου μία παρέα γυναικών «οι Γωνιάτισσες», το μετέτρεψαν σε εργαστήριό τους.

Με ιδιαίτερο σεβασμό στην παράδοση αξιοποίησαν τις γνώσεις και την αγάπη τους για τις σπιτικές γεύσεις. Το μεράκι τους για δημιουργία έγινε η κινητήριος δύναμη για την παραγωγή γευστικών προϊόντων με αγνά και ποιοτικά υλικά

Η προσήλωση τους για τη διατήρηση της παράδοσης τους οδήγησε να κάνουν τον χώρο τους επισκέψιμο από σχολεία όπου η νέα γενιά μπορεί να παρακολουθήσει το ζύμωμα του ψωμιού και να συμμετέχει ενεργά στην παρασκευή του(να πλάσει ο κάθε μαθητής το δικό του ψωμί) και φυσικά να το γευτεί αφού πρώτα ψηθεί στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του εργαστηρίου.

Οι μαθητές έχουν επίσης την δυνατότητα να επισκεφθούν τον περίπου 300 ετών ανεμόμυλο (έμβλημα του χωριού). Το εργαστήριο μπορούν να επισκεφτούν Σύλλογοι, Κ.Α.Π.Η. , παρέες ιδιωτών μετά από ραντεβού.

Αγροτουριστικούς συναιτερισμοούς που παράγουν χειροποίητα προϊόντα, μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλη τη Χαλκιδική, Εδώ θα βρείτε μία λίστα: "Γωνιάτισσες" στη Νέα Γωνία, “Δρυάδες” στη Βαρβάρα,  “Ευ γεύεστε” στον Ταξιάρχη, “Θεοφύλακτος Κληρονομιά” στο Παλαιοχώρι, “τα γεννήματα” στα Βράσταμα.

Μη χάσετε!

Δοκιμάστε μία από τις φημισμένες χειροποίητες μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού από τοπικά φρούτα!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X