Νέα Γωνιά

Νέα Γωνιά

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 31χιλ

 

Η Νέα Γωνιά είναι ένα πραγματικός θησαυρός της Χαλκιδικής. Επισκεφτείτε τη για να πάρετε μαζί σας μια ζωντανή κι αυθεντική εικόνα της αγροτικής Χαλκιδικής.

Ένα μικρό χωριό, που κατοικήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία προσφέρει σήμερα στους επισκέπτες του πολλές ευκαιρίες να ζήσουν την αυθεντική εμπειρία της Χαλκιδικής, ικανοποιώντας αν όχι όλες τις περισσότερες από τις αισθήσεις τους. Πρώτ' απ' όλα η Νέα Γωνιά είναι ένας εξαίσιος γαστρονομικός προορισμός. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο οινοποιείο στον Άγιο Παύλο, φτάνοντας στη Νέα Γωνιά θα επισκεφτείτε ένα φημισμένο αγρόκτημα βιολογική καλλιέργειας, τον Αμπελώνα της Μαριάννας. Αυτός ο αμπελώνας φημίζεται επειδή δεν παράγει ούτε μία σταγόνα κρασί αλλά φοβερές γεύσεις που ξεκινούν από τα καλά που δίνουν τα κλήματα!

Μεθυστικές μυρωδιές και παραδοσιακές γεύσεις στα εργαστήρια με τα τοπικά προϊόντα, τις πίτες και τις λαχταριστές μαρμελάδες, τα βιολογικά αλλά και πιστοποιημένα ξακουστά ντολμαδάκια «της Μαριάννας» Καζάκη. Στον ημιορεινό οικισμό της Νέας Γωνιάς με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και με τη μεγάλη του ατραξιόν, τον αναπαλαιωμένο ανεμόμυλο, στις βόρειες παρυφές, ο χρόνος κυλάει ήρεμα και αναζωογονητικά. Η θέα από τον ανεμόμυλο κόβει την ανάσα, τόσο στο χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή και στο μοναδικό απέραντο γαλάζιο της θάλασσας!

Αξίζει να δείτε:

  • Να επισκεφτείτε το αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, τα "Αμπελόφυλλα της Μαριάννας".
  • Να επισκεφτείτε το εργαστήριο του Πάνου Ιωαννίδη, ενός από τους μοναδικούς κατασκευαστές χειροποίητων πιάνων στην Ευρώπη και δείτε από κοντά πως κατασκευάζεται ένα πιάνο!
  • Να επισκεφτείτε το χωριό, το τριήμερο από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου όπου γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο χώρο της κεντρικής εκκλησίας του χωριού με εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα, στο πλαίσιο εορτασμού του “Γενεσίου της Θεοτόκου”.

Μη το χάσετε!

Την ετήσια γιορτή του κτήματος Καζάκη (τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας)! Την τελεταία Κυριακή κάθε Αυγούστου, το κτήμα ανοίγει τς πόρτες του στο κοινό και τους βιολογικούς του αμπελώνες όπου οι επισκέπτες μπορούν να κόψουν μόνοι τους τα βιολογικά σταφύλια (σουλτανίνα) απευθείας από τον αμπελώνα και να τα πάρουν σπίτι!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X