Άγιο Όρος

Άγιο Όρος

Ο Άθως -ή Άγιο Όρος, όπως είναι ευρέως γνωστό- είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας. Στον Άθω βρίσκονται είκοσι μοναστήρια, δώδεκα σκήτες και περίπου επτακόσια καλύβια και κελιά ή ερημητήρια, τα οποία κατοικούν περίπου δύο χιλιάδες μοναχοί.

Το “περιβόλι της Παναγιάς’ είναι ο παράδεισος της ανατολικής χερσονήσου της Χαλκιδικής.

Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι ο σημαντικότερος φορέας της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, καθώς διακρίνεται για την πνευματική του υπεροχή και την μακραίωνη ιστορία του. Η θρησκευτική κοινότητα με τα μοναστήρια που μετρούν χίλια χρόνια ζωής και δράσης, τα κελιά κρυμμένα σε σπηλιές, σκαρφαλωμένα σε βράχια, τους πύργους, τους τρούλους, τα καμπαναριά, τους ύμνους της είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: Άγιο Όρος

Αξίζει να δείτε:

  • Να κάνετε την κρουαζιέρα του Αγίου Όρους, η οποία είναι πραγματικά μία μοναδική εμπειρία! Παρόλο που οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αθωνική πολιτεία, μπορούν να θαυμάσουν τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια  με μια σύντομη κρουαζιέρα στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Άθω, όπως όλοι οι επισκέπτες του Αγίου Όρους. Τα σκάφη αναχωρούν καθημερινά από την Ουρανούπολη (στην ανατολική ακτή) και τον Όρμο Παναγιάς (στη Σιθωνία).

Μη το χάσετε!

Αναζητήστε τα δελφίνια που συνήθως συνοδεύουν το καράβι!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X