Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες

Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες

Η ευλογημένη φύση της Χαλκιδικής είναι το ιδανικό πεδίο
για δεκάδες εξωτερικές δραστηριότητες!

Η ευλογημένη φύση της Χαλκιδικής είναι το ιδανικό πεδίο για δεκάδες εξωτερικές δραστηριότητες. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και η δυσκολία επιλογής μεγάλη. Ποιες θα απάρτιζαν λοιπόν το Top 10 των outdoor δραστηριοτήτων για έναν επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει βουνό, θάλασσα, αναψυχή, άθληση και περιπέτεια;

 

 

Μονοπάτι στο Πόρτο Κουφό

 

1]. Πεζοπορία στα βήματα του Αριστοτέλη και Διαδρομές της Χαλκιδικής: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατήσετε στα… χνάρια του μεγάλου μας αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, Αριστοτέλη, εκεί όπου φιλοσοφούσε για τη ζωή και τον άνθρωπο. Το Αριστοτελικό μονοπάτι, 14 χιλ., είναι ένα μόνο από τα μονοπάτια της Χαλκιδικής (Μαύρομπαρα, Πόρτο Κουφό) ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση και τα αρώματα της φύσης, που θα σας οδηγήσουν σε μικρούς, ανεξερεύνητους παραδείσους.

 

 

 

Bird-watching in Halkidiki

 

2]. Παρατήρηση πουλιών στις Λιμνοθάλασσες του Αγίου Μάμα και του Σάνη: Θέλετε να ανακαλύψετε τη μαγεία των πουλιών όπως ξαποσταίνουν αμέριμνα πάνω στα ήρεμα νερά της Χαλκιδικής; Οι Λιμνοθάλασσες του Αγίου Μάμα και του Σάνη είναι η ιδανική επιλογή. Με περισσότερα από 215 είδη πουλιών στο Σάνη, πολλά εκ των οποίων σπάνια και απειλούμενα, και με τα νεροχελίδονα, τους καλαμοκανάδες και τα εντυπωσιακά φλαμίνγκος στον Άγιο Μάμα, θα μαγευτείτε από το θέαμα.

 

 

 

 

 

3]. Golf στο Porto Carras: Απολαύστε μια πολυτελή εμπειρία γκολφ στο μοναδικό γήπεδο του ιδιαίτερου αυτού αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται στο Porto Carras. Στην ηρεμία του φυσικού τοπίου, κάτω από τον γαλάζιο ουρανό και με το βλέμμα στραμμένο στις 18 τρύπες του γηπέδου ένα είναι σίγουρο: θα θέλετε να επιστρέψετε για ένα ακόμα παιχνίδι.

 

 

 

4]. Scuba diving: Για να έχετε όμως μια ολοκληρωμένη εμπειρία της Χαλκιδικής, πρέπει να ζήσετε την αναζωογονητική δύναμη των νερών της. Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να καταδυθείτε στον μοναδικών εμπειριών βυθό της, όπου ένας άλλος κόσμος αποκαλύπτεται; Από κρυστάλλινα νερά μέχρι σκοτεινές, υπόγειες σπηλιές και από αμμώδεις πυθμένες μέχρι απότομες κορυφές, ο βυθός της Χαλκιδικής θα σας συνεπάρει. Σε περισσότερα από 20 σημεία ανά τη χερσόνησο σάς δίνεται η δυνατότητα να τον εξερευνήσετε οργανωμένα και με τη βοήθεια ειδικών.

 

 

Drenia are accessed only by boat

Τα Δρένια είναι προσβάσιμα μόνο από θάλασσα

 

5]. Εν πλω ανακαλύψεις κατά μήκος της ακτογραμμής και επίσκεψη στην Αμμουλιανή: Νοικιάστε ένα σκαφάκι και περιπλανηθείτε στα γαλάζια νερά, ανακαλύψτε τα Δρένια και επισκεφθείτε το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή, ένα μικρό… διαμάντι που περιμένει να το εκτιμήσετε.

Crossing dragoudeli with a mountain bike

Ποδηλατική διαδρομή

 

6]. Ποδηλατικός γύρος στο βουνό του Χολομώντα: Το μαγευτικό δάσος του Χολομώντα είναι ο τέλειος προορισμός απόδρασης για όσους από εσάς θέλουν να ανακαλύψουν την άγρια φύση πάνω σε δύο τροχούς, αναπνέοντας τον καθαρό, βουνίσιο αέρα.

 

 

 

Jeep adventure in Kassandra

Off road περιπέτειες με το Jeep

 

 

7]. Off road περιπέτειες με το Jeep: Κι αν η αίσθησή σας για περιπέτεια είναι ιδιαίτερα οξυμμένη, εξερευνήστε τη Χαλκιδική με ένα Jeep, ζώντας την αδρεναλίνη και τον έντονο παλμό των off road διαδρομών.

 

 

 

 

8]. Καγιάκ στη Βουρβουρού: Σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της Χαλκιδικής, εκεί όπου μοιάζει να υπάρχει μια μυστική συμφωνία ουρανού, θάλασσας και βλάστησης, επιλέξετε το καγιάκ για να γνωρίσετε την περιοχή αλλιώς.

 

 

 

 

 

Walking at Dragoudeli annual Crossing

Περπατώντας στο Δραγουδέλη

 

9]. Διάσχιση Δραγουδέλη: Η ετήσια διάσχιση του Δραγουδέλη ή αλλιώς του βουνού Ίταμος είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία κάθε Οκτώβριο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ επτά πεζοπορικών διαδρομών, ενός ποδηλατικού γύρου και μιας πορείας με άλογα, που καταλήγουν όλα στο χωριό του Παρθενώνα. Στη βόλτα σας αναζητήστε τον Ίταμο, ένα δέντρο 2000 ετών, που είναι σήμερα χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

 

 

 

10]. Αλεξίπτωτο πλαγιάς: Μια δραστηριότητα που θα σας κόψει την ανάσα και θα σας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσετε τη Χαλκιδική από ψηλά, με μιαν ασύγκριτη αίσθηση ελευθερίας. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως το όνειρο της πτήσης γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Μη το χάσετε!

Ανακαλύψτε τη Χαλκιδική μέσα από την πληθώρα των δραστηριότητα που προσφέρει!

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X