Τα αγαπημένα μου μέρη στη Χαλκιδική | #TheLocals

Τα αγαπημένα μου μέρη στη Χαλκιδική | Tips by #TheLocals

Η Χαλκιδική στο μυαλό μου είναι πάντα συνυφασμένη με την ανεμελιά του ελεύθερου χρόνου, την προσωπική χειραφέτηση και ελευθερία. Είναι ένα μέρος που δεν σταματά ποτέ να χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές χαράς σε σημεία ασύλληπτης ομορφιάς.

Παλιούρι

Το δικό μου αγαπημένο είναι το Παλιούρι και η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Μπορεί για την πρόσβασή της να απαιτείται μια σύντομη κατάβαση, αλλά αξίζει τον κόπο. Καταγάλανα νερά και στρόγγυλες μεγάλες πέτρες στην «μύτη» της Κασσάνδρας, ενώ μπροστά σου απλώνεται ολόκληρο το Αιγαίο.

Συνδυάζεται υπέροχα με την πιο κοσμοπολίτισσα παραλία της Χρουσώ, ένα γευστικό γεύμα ή μια εικαστική έκθεση στο Porto Valitsa και την αγορά εξαιρετικής ποιότητας ανθόμελο.

Το Παλιούρι άλλωστε έχει πάρει το όνομα του από το φυτό Paliurus spina-christi ή αλλιώς τσαλί, όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το οποίο λατρεύουν οι μέλισσες. Ένα μέλι που παράγεται σε μικρές ποσότητες αλλά αν το βρείτε, μη χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

Δρένια - Αμμουλιανή

Αγαπώ πολύ και το μικρό σύμπλεγμα έξι νησιών που λέγεται Δρένια και βρίσκεται ανάμεσα από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Συνήθως νοικιάζουμε ένα μικρό μηχανοκίνητο βαρκάκι από την Τρυπητή και περνούμε απέναντι στη δική μας «Γαλάζια λίμνη».

Παραλία Καρύδι

Σμαραγδένια νερά, αμμώδης χρυσές παραλίες και η γαλήνη επί της γης μετουσιωμένη. Το μέρος όμως που είναι χαραγμένο στην καρδιά μου είναι η παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού της Σιθωνίας. Εκεί έμαθα να κολυμπώ. Θυμάμαι είχα ένα κέρμα, το πετούσα μέσα στη θάλασσα και έκανα βουτιές για να το βρω. Τα νερά εκεί είναι τόσο διαυγή, που το κέρμα γυάλιζε μέσα στο νερό παρά την απόσταση και εγώ να προσπαθώ με μακροβούτια να το πιάσω. Εκεί επιστρέφω κάθε Οκτώβρη για μια τελευταία βουτιά πριν την έλευση του χειμώνα.

Για εμάς τους Θεσσαλονικείς, ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος και μαζί του νιώθουμε και εμείς ευλογημένοι που τον έχουμε δίπλα μας να τον απολαμβάνουμε.

 

                                                             

By Αργυρώ Μπαράτα | Designer of Creative Experiences

 

 

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X