Άγιος Πρόδρομος

Άγιος Πρόδρομος

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 43χιλ

 

Ο Άγιος Πρόδρομος είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο δρόμο προς Αρναία, Ουρανούπολη και Άγιο Όρος, σε κοντινή σχετικά απόσταση από το αστικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άγιος Πρόδρομος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εξαιτίας του ντόπιου κρέατος που παράγεται αποκλειστικά στο χωριό. Στο χωριό υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα ψητά και άλλες νόστιμες, παραδοσιακές γεύσεις.

Η ιστορία πίσω από τα διάσημα σουβλάκια:

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής, το σουβλάκι είναι τέχνη, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Είναι συνώνυμο με την ιστορία του τόπου, είναι τρόπος ζωής…

Το πεντανόστιμο σουβλάκι Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής οφείλει την επιτυχία του σε έναν μοναδικό συνδυασμό τριών καλά κρυμμένων μυστικών. Είναι η εμπειρία στην επιλογή των πρώτων υλών, ο τρόπος παρασκευής του με τα πρόσθετα μπαχαρικά στις κατάλληλες ποσότητες και φυσικά η μέθοδος του ψησίματος που κάνουν το σουβλάκι Αγίου Προδρόμου να λαμβάνει διεθνείς τιμητικές διακρίσεις (έχει βραβευτεί από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας).

Αξίζει να δείτε:

  • Το ποτάμι, που διασχίζει το χωριό και περιβάλλεται από άγρια βλάστηση.
  • Το σπάνιο και χαρακτηριστικό μεταβυζαντινό εξωκλήσι του Αγίου Προδρόμου, το οποίο κατέχει σημαντική θέση για τον οικισμό.

Μη το χάσετε!

Το πανηγύρι στο εξωκλήσι του Αγίου Προδρόμου στις 28-29 Αυγούστου, το οποίο μάλιστα από τα παλαιά χρόνια συγκέντρωνε πλήθος πιστών από όλα τα γύρω χωριά αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X