Παλιούρι

Παλιούρι

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 105 χιλ

 

Το Παλιούρι είναι ένα χωριό στα νότια της Κασσάνδρας κι ένα από τα πιο γραφικά, με τα στενά δρομάκια του και τα παραδοσιακά του σπίτια. Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στη Χαλκιδική και είναι ιδανικός προορισμός τόσο για τους νέους όσο και για οικογένειες.

Το πυκνό πευκοδάσος και οι λόφοι που τριγυρίζουν την περιοχή προσκαλούν όλους να τα εξερευνήσουν. Οι μαγευτικές παραλίες, με τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στο κρυστάλλινο νερό, είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους έχουν ανάγκη να "αποτοξινωθούν" από τον θόρυβο και την ατμόσφαιρα της πόλης και να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

Αξίζει να δείτε:

  • Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη μοναδική φύση και να περιπλανηθεί στα κατάφυτα μονοπάτια του πευκοδάσους ή στα στενά σοκάκια του χωριού με το μοναδικό τους παραδοσιακό χρώμα.
  • Νοτιοανατολικά του χωριού, στο τέλος του Τορωναίου κόλπου και έξι χλμ προς το ακρωτήρι Κάνιστρο, βρίσκεται ο οικισμός Ξυνά και δύο χιλιόμετρα μετά, συναντά κανείς τον οικισμό Άγιος Νικόλαος Κανίστρου με τους δύο γραφικούς κολπίσκους και τον φυσικό όρμο που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
  • Την παραλία Χρουσού με τα καταγάλανα νερά και τη χρυσή αμμουδιά που θεωρείτε μία από τις ωραιότερες της Κασσάνδρας.

Μη το χάσετε!

Να κάνετε καταδύσεις ήνα βουτήξετε με μάσκα στο "Πόρτο Βαλίτσα" και να θαυμάσετε τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X