Νέα Καλλικράτεια

Νέα Καλλικράτεια

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 31,6χιλ

 

Η Νέα Καλλικράτεια είναι μια μικρή κωμόπολη που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

 

Εκεί όπου το χθες συνυπάρχει με το σήμερα, εκεί όπου οι Έλληνες πρόσφυγες από την Καλλικράτεια της Προποντίδας επέλεξαν για νέα τους πατρίδα τη συγκεκριμένη περιοχή για τη μεγάλη ομοιότητα με τα πατρογονικά τους εδάφη. Εκεί όπου οι ανασκαφές έφεραν στο φως σπουδαίες αρχαιότητες όπως την επιτύμβια στήλη με το αέτωμα η οποία παριστάνει νεαρή κόρη με περιστέρι στο αριστερό χέρι.

Εκεί όπου τα καφέ μπαρ, τα ταβερνάκια, τα νυχτερινά μαγαζιά, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι ξενοδοχειακές μονάδες μαζί με το αλιευτικό καταφύγιο καθιστούν τη Νέα Καλλικράτεια δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό για όλες τις ηλικίες.

Δροσιστικές βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά με χρυσές αμμουδιές, πολύτιμα πετράδια και μαγικά κοχύλια. Καλοκαιρινά όνειρα με θέα τον θεϊκό Όλυμπο, ταξιδεύουν το νου σε κόσμους μυθικούς.

Φρέσκο ψάρι που μυρίζει θάλασσα και λαχανικά από τους μπαχτσέδες,
στο ταβερνάκι πλάι στο κύμα, με ένα μεθυστικό ουζάκι.

Στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ανεμελιάς και όταν η νύχτα έρθει, ζεις στο ρυθμό της διασκέδασης. Μουσικά και θεατρικά δρώμενα, λαϊκά πανηγύρια και παραδοσιακοί χοροί, κορυφώνουν το ενδιαφέρον των κατοίκων της Νέας Καλλικράτειας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που την προτιμούν κάθε χρόνο.

Αξίζει να δείτε:

  • Την επιτύμβια στήλη με αέτωμα η οποία παριστάνει νεαρή κόρη με περιστέρι στο αριστερό χέρι. Πρόκειται για το εύρημα με την ονομασία “Η Κόρη της Καλλικράτειας”. Το εύρημα φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αλλά μπορείτε να θαυμάσετε άνετα και το αντίγραφο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Τα αρχαία λουτρά στη ΒΔ άκρη του οικισμού.
  • Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, όπου κάθε χρόνο τον Αύγουστο γίνεται γιορτή και πανήγυρη.
  • Το πολυήμερο εκδηλώσεων του “Αη Γιάννη του Κλήδονα” με θεατρικά, χορευτικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και την αναπαράσταση του ομώνυμου εθίμου κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Μη το χάσετε!

Να παρακολουθήσετε το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων (το Φεστιβάλ της Πλατείας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θάλασσας) που διοργανώνονται από το Δήμο Νέας Προποντίδας

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X