Υγειονομικά πρωτόκολλα τουριστικών επιχειρήσεων

Υγειονομικά πρωτόκολλα τουριστικών επιχειρήσεων

Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Η Ελλάδα έχει καθιερώσει τη θέσπιση του σήματος Πιστοποίησης "Health First", το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα. Η κατάρτιση του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και η χορήγηση του Σήματος διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Health and safety protocol seal in Greece

Τα πρωτόκολλα αυτά εφαρμόζονται έως 31.05.2022, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19. Η εφαρμογή τους αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία γιατί απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες ανά χώρο ή δραστηριότητα. Για παράδειγμα υγειονομικά πρωτόκολλα υπάρχουν κατά την έλευση των πελατών στα ξενοδοχεία, για τα υπνοδωμάτια, για τη λειτουργία και χρήση της πισίνας, για τα spa, για τον μπουφέ κλπ. Επίσης υπάρχουν πρωτόκολλα για δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα για τις εταιρείες εκμίσθωσης οχημάτων, για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ), τα τουριστικά γραφεία- ναυλομεσιτικά γραφεία κλπ.

Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου

  • Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος
  • Ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης από τη διοίκηση/διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος). Η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης αφορά σε ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.
  • Η ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος αφορά σε όλα τα καταλύματα (σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ).

 

www.greecehealthfirst.gr/

More information:

For further information by the National Public Health Organisation click here.

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X