Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος από την Ουρανούπολη

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος από την Ουρανούπολη

 

Το Άγιο Όρος, όπως είναι ευρέως γνωστό- είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας. Στον Άθω βρίσκονται είκοσι μοναστήρια, δώδεκα σκήτες και περίπου επτακόσια καλύβια και κελιά ή ερημητήρια, τα οποία κατοικούν περίπου δύο χιλιάδες μοναχοί. Το “περιβόλι της Παναγίας’ είναι ο παράδεισος της ανατολικής χερσονήσου της Χαλκιδικής. Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι ο σημαντικότερος φορέας της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, καθώς διακρίνεται για την πνευματική του υπεροχή και την μακραίωνη ιστορία του.

Η κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι της Ουρανούπολης. Το πλοίο πλέει 500 μέτρα από την ακτή προκειμένου οι επιβάτες να θαυμάσουν τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Άθω.

Η όλη εμπειρία της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος είναι μοναδική. Για 40 λεπτά περίπου μέχρι το πρώτο μοναστήρι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το θαύμα της φύσης η οποία είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι. Μοναδικές παραλίες και άγρια ομορφιά από πράσινο, βουνό, χαράδρες και απότομα βράχια.

Το πρώτο μοναστήρι που συναντάμε είναι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου και στη συνέχεια, Ιερά Μονή Ξενοφώντος, Ιερά Μονή Παντελεήμωνος (Ρώσικο), Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, τη Δάφνη (λιμάνι), Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερά Μονή Γρηγορίου, Ιερά Μονή Διονυσίου, Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και οι σκήτες, Νέα Σκήτη και Αγίας Άννας.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες, να ακούσετε ξενάγηση, να αγοράσετε αναμνηστικά από το πλοίο ή να απολαύσετε από το σνακ – μπαρ οποιοδήποτε ρόφημα.

Μη το χάσετε!

Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και δελφίνια να κολυμπάνε δίπλα στο πλοίο!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X