H αγάπη για το ποιοτικό κρασί, η πίστη στην οικογενειακή παράδοση και οι τρυφερές καλοκαιρινές αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων ήταν αυτά που οδήγησαν την Ανθή, βιολόγο, και τον Απόστολο Παπαευθυμίου, μηχανολόγο-μηχανικό, από το Αφυταίων Γαία, να συνεχίσουν το όραμα του πατέρα τους και να παράγουν κρασιά με ιστορία.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οικογένειας Γαλάνη-Παπαευθυμίου, που βρίσκονται στο αρχαίο χωριό Άφυτις –ή Άθυτος, σύμφωνα με τη σημερινή ονομασία–, ισαπέχουν από τον Όλυμπο και τον Άθωνα, σε μια διασταύρωση της αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα.
Καθώς το αμπέλι αποτελεί σημείο αναφοράς όλης της οικογένειας, οι ετικέτες έχουν «οικογενειακή ταυτότητα», με ονόματα που ανήκουν σε προγόνους και παιδιά, ενώ κάθε φιάλη διηγείται τη δική της ξεχωριστή ιστορία.
Στην Αφυταίων Γαία, οι καλλιέργειες μας είναι πιστοποιημένα βιολογικές, με ελάχιστη επέμβαση για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του ξηρικού αμπελώνα μας.
Οι κύριες ποικιλίες είναι κατά βάση ελληνικές ποικιλίες, με μικρή επιλογή κοσμοπολίτικων διεθνών. Πειραματική φύτευση, πρωτοεμφανιζόμενου στον ελληνικό αμπελώνα Cabernet Blanc, μιας διασταύρωσης Cabernet Sauvignon με Riesling.