Βουρβουρού

Βουρβουρού

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 104 χιλ

 

 

Η Βουρβουρού είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο στην ανατολική Σιθωνία. Φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του και τα εννέα μικρά νησάκια του, όπου η παρθένα φύση και οι κρυφές, πανέμορφες παραλίες είναι αντάξιες ποίησης.

 

Η Βουρβουρού βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τον Όρμο Παναγιάς, και αποτελεί έναν μεθυστικό συνδυασμό του μπλε και του πράσινου. Εδώ υπάρχουν τρία σημεία για τους λάτρεις της θάλασσας και της κολύμβησης: η παραλία της Βουρβουρούς, ο απομονωμένος κόλπος Καρύδι και η λιμνοθάλασσα Λιβάρι, με τα αβαθή νερά της.

Τι να κάνετε:

- Να συμμετέχετε σε ένα τουρ με κανό καγιάκ και να περάσετε τη μέρα σας στα νησάκια του Διαπόρου κολυμπώντας και κάνοντας πικνίκ!
- Να νοικιάσετε ένα σκάφος στη Βουρβουρού και να ανακαλύψετε τα 9 μικροσκοπικά νησάκια της!
- Να επισκεφτείτε την παραλία Καρύδι και αν δοκιμάσετε θαλάσσια και ορεινά σπορ.

Αξίζει να δείτε:

  • Αν είστε λάτρεις του βουνού και της πεζοπορίας, σας προτρέπουμε να περπατήσετε στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ίταμος που απλώνονται επάνω από τη Βουρβουρού. Εκεί θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία μέσα στη φύση απολαμβάνοντας τις ομορφιές του δάσους, αγναντεύοντας το Άγιο Όρος και το Αιγαίο Πέλαγος. Στην κορυφή του όρους θα βρείτε το πυροφυλάκειο από το οποίο έχετε μία απερίγραπτη θέα προς τη Χαλκιδική.

Μη το χάσετε!

Στο νησί Διάπορος θα δείτε τα ερείπια του ναού του Αγ. Ανδρέα που χρονολογείται στην προβυζαντινή εποχή!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X