Επίσκεψη σε οινοποιείο στον Άγιο Παύλο

Επίσκεψη σε οινοποιείο στον Άγιο Παύλο

Ο αμπελώνας στον Άγιο Παύλο αναπτύσσεται σε χαμηλούς λόφους. Το ανάγλυφο του εδάφους καθώς και η γειτνίαση με τη θάλασσα διαμορφώνουν ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι.

Η κλιματικές συνθήκες είναι ιδεατές και αποτελούν εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη των σταφυλιών, οδηγώντας τα σε πλήρη ωρίμανση και ενισχύοντας τα αρώματα των κρασιών που παράγονται από αυτά, και συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του γευστικού τους χαρακτήρα.

 

Οι κύριες ποικιλίες του αμπελώνα είναι:
Λευκές: Ασύρτικο, Αθήρι, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Sauvignon blanc
Ερυθρές: Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot

 

Η επίσκεψη στο οινοποιείο Τσάνταλη -τον μεγαλύτερο αμπελώνα στην Ελλάδα (4.750 εκτάρια)- είναι μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία! Μία δοκιμή των εξαιρετικών κρασιών που παράγουν, θα σας πείσει!

Λίγα λόγια για τον αμπελώνα:

Η οικογένεια Τσάνταλη είναι μια από τις παλαιότερες οικογένειες οινοποιών της Ελλάδας.

Αυτή η μοναδική ιστορία 125 χρόνων εκτυλίσσεται παράλληλα με σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας: ξεκινώντας από μια προσφυγική διαδρομή που οδηγεί αρχικά στις Σέρρες και μετά στη Θεσσαλονίκη, σήμερα η οικογένεια Τσάνταλη με σεβασμό στην πολύτιμη κληρονομιά της αποτελεί τον πλέον σημαντικό πρεσβευτή της ελληνικής οινοποιίας και αποσταγματοποιίας εκτός συνόρων με παρουσία σε 55 χώρες.

Ήταν το 1890 στη Βορειοανατολική Ελλάδα όπου η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να καλλιεργεί αμπέλια, να οινοποιεί σταφύλια και να κάνει αποστάξεις ούζου και τσίπουρου. Ο Ευάγγελoς Τσάνταλης, αν και ουσιαστικά ήταν η δεύτερη γενιά της οικογένειας που ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, ήταν αυτός που ουσιαστικά έβαλε τα θεμέλια, ενέπνευσε το όραμα και τη φιλοσοφία της μπράντας «ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ».

Το Α και το Ω για τον Ευάγγελο Τσάνταλη ήταν η ποιότητα του αμπελώνα: με αυτό ως γνώμονα, προχώρησε σε τεράστιες επενδύσεις για την αναβίωση αμπελώνων, στήριζε τους αμπελουργούς και τους παρότρυνε στην καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών.

Πληροφορίες:


Επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού
.


Tsantalis vineyards & wineries
63080 Άγιος Παύλος Χαλκιδική, Ελλάδα
 + 30 23990 76100
 info@tsantali.gr | www.tsantali.com

Μη χάσετε!

Να δοκιμάσετε ένα από τα ελληνικά αποστάγματα που παράγουν από το 1890!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X