Ο αμπελώνας στον Άγιο Παύλο αναπτύσσεται σε χαμηλούς λόφους. Το ανάγλυφο του εδάφους καθώς και η γειτνίαση με τη θάλασσα διαμορφώνουν ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι.
Η κλιματικές συνθήκες είναι ιδεατές και αποτελούν εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη των σταφυλιών, οδηγώντας τα σε πλήρη ωρίμανση και ενισχύοντας τα αρώματα των κρασιών που παράγονται από αυτά, και συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του γευστικού τους χαρακτήρα.
Οι κύριες ποικιλίες του αμπελώνα είναι:
Λευκές: Ασύρτικο, Αθήρι, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Sauvignon blanc
Ερυθρές: Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot
Η επίσκεψη στο οινοποιείο Τσάνταλη -τον μεγαλύτερο αμπελώνα στην Ελλάδα (4.750 εκτάρια)- είναι μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία! Μία δοκιμή των εξαιρετικών κρασιών που παράγουν, θα σας πείσει!