Επίσκεψη σε οινοποιείο στη Μαραθούσα

Επίσκεψη σε οινοποιείο στη Μαραθούσα

Στους αμπελώνες του Κτήματος Λειβαδιώτη που εκτείνονται στα 120 στρέμματα, φιλοξενούνται οι ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών όπως Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Chardonay – Sauvignon Blanc – Syrah – Cabernet Sauvignon – Merlot. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τελευταίας γενιάς του οινοποιείου, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

 

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους αμπελώνες του Κτήματος, από τους πλακόστρωτους διαδρόμους που υπάρχουν ανάμεσά τους, να γνωρίσει και να ζήσει από κοντά όλες τις φάσεις της αμπελοκαλλιέργειας, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή, την οινοποίηση και την απόσταξη. Το τέλος της ξενάγησης ακολουθεί η γευσιγνωσία, συνοδευόμενη από εδέσματα ή φαγητό, στο εστιατόριο ή στον κήπο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η οικογένεια Λειβαδιώτη από πολύ παλιά γνώριζε ότι στην περιοχή από την αρχαιότητα υπήρχαν αμπέλια, που παρήγαγαν κρασιά υψηλής ποιότητας. Έτσι από το 1978 αποφάσισαν να ασχοληθούν και να ξαναφέρουν στο φως την αίγλη και τη φήμη της περιοχής στο κρασί. Η ιδέα για την κατασκευή του οινοποιείου υπήρχε πάντα. 30 χρόνια τώρα οινοποιούσαμε παραδοσιακά τα σταφύλια του κτήματος. Η κατασκευή του σύγχρονου, επισκέψιμου οινοποιείου ολοκληρώθηκε το 2008.

Πληροφορίες:

Οι επισκέψεις στο οινοποιείο πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού και μπορούν να περιλαμβάνουν και γεύμα.

Κτήμα Λειβαδιώτη
Μαραθούσα, Δήμος Αριστοτέλη | 57012 | Χαλκιδική
23710 - 95455 & 6977905232
ktima.livadioti@gmail.com
www.ktima-livadioti.com

Μη το χάσετε!

Να φιλοξενηθείτε στη βίλα Αριστοτέλης που βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X