Επισκεφτείτε ένα οινοποιείο στην Αρναία

Επισκεφτείτε ένα οινοποιείο στην Αρναία

Λίγο έξω από τον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας, στους πρόποδες του Χολομώντα στην ορεινή Χαλκιδική, βρίσκεται το Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη σε μία ιδιόκτητη έκταση 200 στρεμμάτων.

Το 2003 φυτεύονται τα πρώτα αμπέλια και από πεποίθηση και αγάπη για τον τόπο, επιλέγεται η βιολογική καλλιέργεια και ξεκινά μία μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ακολουθείται η περιορισμένη στρεμματική απόδοση στον αμπελώνα και θα εφαρμοστεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οινοποίηση. Τα κρασιά πρέπει να έχουν τη δυνατή καλύτερη ποιότητα.

Το Δεκέμβριο του 2007 ολοκληρώθηκε το οινοποιείο και περιλαμβάνει, χώρο παραλαβής πρώτης ύλης, οινοποίησης, εμφιάλωσης, τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, το χημείο και χώρο πειραματικών μικροοινοποιήσεων, υπόγειο κελάρι-κάβα 900 τ.μ., αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται-πωλούνται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος, και άλλα τοπικά προϊόντα.

Το επισκέψιμο τμήμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και στον χώρο ωρίμανσης και παλαίωσης των οίνων. Ακολουθεί γευστική δοκιμή των οίνων του Κτήματος.

Πληροφορίες:

Οι επισκέψεις στο κτήμα γίνονται κατόπιν ραντεβού.

 

Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη
Αρναία, Ορεινή Χαλκιδική | 63074 | Χαλκιδική
23720 23120
 info@cp-domaine.gr | www.cp-domaine.gr

Μη το χάσετε!

Να επισκεφτείτε τον ιστορικό οικισμό της Αρναίας, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Χαλκιδικής!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X