Πόλη της Θεσσαλονίκης

Πόλη της Θεσσαλονίκης

Μωσαϊκό πολιτισμών, κλειδοσκόπιο μοναδικών εμπειριών!


Η Θεσσαλονίκη
είναι μία αρχαία μητρόπολη με 2400 χρόνια ιστορίας και έχει πολλές ιστορίες να σας διηγηθεί! Θεωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας και είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη μετά την Αθήνα με 104 Ρωμαϊκά, Βυζαντινά, Οθωμανικά και Εβραϊκά μνημεία! Η σύγχρονη ιστορία της έχει να επιδείξει 15 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς (UNESCO)  και 30 μουσεία. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, μία ζωντανή και μοντέρνα πόλη με χαρακτήρα που προσφέρει μία μοναδική τοπική κουζίνα και αξέχαστες πολιτισμικές εμπειρίες!  

Ανακαλύψτε την πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τις διακοπές σας στη Χαλκιδική!

Περισσότερες πληροφορίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να βρείτε εδώ!

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές ιστορίες να σας διηγηθεί και η πρώτη ξεκινά από την ίδια τη στιγμή της ίδρυσης της το 316/315 π.Χ. Με ‘αίμα’ βασιλικό, αφού η νέα πόλη πήρε το όνομα της από τη Θεσσαλονίκη, την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, λόγω της εξέχουσας γεωγραφικής της θέσης, σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Μακεδονίας και της Βαλκανικής Χερσονήσου,  πλεονεκτήματα που διατηρεί εδώ και 2.300 χρόνια.

Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της μακράς πορείας τα πολυάριθμα μνημεία της. Ανοιχτά και επισκέψιμα, ζουν μαζί με τους κατοίκους και αφηγούνται ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, εποχές. Διαβάστε την ιστορία της Θεσσαλονίκης για να κατανοήσετε τη σημασία τους, προτού τα συναντήσετε περπατώντας στην πόλη αλλά και για να νιώσετε αυτή τη μοναδικότητα που κάνει τους Θεσσαλονικείς τόσο περήφανους για το παρελθόν της.

Αξίζει να δείτε:

  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη Θεσσαλονίκη; Μα φυσικά περπατώντας στις γειτονιές της!
  • Σε μια πόλη που η γαστρονομία είναι τόσο σημαντική για τις ζωές των κατοίκων της, οι αγορές τροφίμων, παραδοσιακές, με ιστορία αιώνων αλλά και νεότερες, αποτελούν μέρος του γαστρονομικού γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και δίνουν το στίγμα της ποικιλίας και της ποιότητας των γεύσεων που θα βρείτε στο πιάτο σας!
  • Οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη είναι εμπειρία! Τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά περιοδικά και websites ανακαλύπτουν το ένα μετά το άλλο τη νυχτερινή ζωή της πόλης, μάλιστα το National Geographic συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στη λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για τη νυχτερινή τους ζωή!
  • Από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μακεδονίας, τη βυζαντινή κληρονομιά και τη σύγχρονη τέχνη, στα φωτογραφικά κλικ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Orient Express, τα 30 και πλέον Μουσεία της Θεσσαλονίκης κλείνουν μέσα τους την πορεία, εξέλιξη και δημιουργικότητα της πόλης.
  • Τις περίφημες Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες της και τους υπόλοιπους λατρευτικούς χώρους που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης.

Μη το χάσετε!

Τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης με φόντο τον βουνό του Ολύμπου!

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X