Σωζόπολη

Σωζόπολη

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 37,7χιλ

 

Κατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά προς την ακτή, θα συναντήσετε τη Σωζόπολη.

Το χωριό βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κοντά στις ιδανικές παραλίες, ειδικά για οικογένειες, υπάρχουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά!

Η Σωζόπολη αποτελεί παραλιακό, προσφυγικό οικισμό στη νοτιοδυτική πλευρά του δήμου Νέας Προποντίδας. Οι κάτοικοι του οικισμού της Σωζοπόλεως “προέρχονται, κυρίως, από τη Σωζόπολη της σημερινής Βουλγαρίας (πρώην Ανατολική Ρωμυλία), αλλά και από άλλες πανάρχαιες εστίες ελληνισμού της Δυτικής Μαύρης Θάλασσας, όπως η Αγχίαλος και ο Πύργος. Η Σωζόπολη της Μαύρης Θάλασσας ήταν η μετεξέλιξη της Απολλωνίας, ακμαίας αποικίας των Μιλησίων της αρχαίας Ιωνίας του 7ου αι. π.Χ., η οποία στη μακραίωνη ιστορία της αναδείχτηκε σε μητροπολιτικό κέντρο του ελληνισμού στα παράλια της Βόρειας Θράκης” (βλ. https://el.wikipedia.org/wiki/Σωζόπολη_Χαλκιδικής). Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων του χωριού είναι η γεωργία, η αλιεία, οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός.

 

Αξίζει να δείτε:

  • Να βρεθείτε στην πανήγυρη της “Μεταμορφώσεως του Σωτήρος” διοργανώνονται εκδηλώσεις με παραδοσιακού χορούς και φαγητό. Η πιο γνωστή είναι η “Ημέρα του Σωτήρος” στις 6 Αυγούστου.
  • Να επισκεφτείτε το μοναδικό “πουρναρόδασος” του δήμου Νέας Προποντίδας. Έχει έκταση οκτώ (8) στρεμμάτων και φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Μη το χάσετε!

Να ανεβείτε στο λόφο όπου θα αποζημιωθείτε με την πανοραμική θέα της απέραντης παραλίας με τα κρυστάλλινα νερά.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X