Ποσείδι

Ποσείδι

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 92,1 χιλ

 

 

Το Ποσείδι πήρε το όνομά του από τον θεό Ποσειδώνα. Το Ποσείδι είναι ένα μικρό ακρωτήριο στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Η αρχαία του ονομασία ήταν "Ποσειδώνιο" και άνηκε στην αρχαία Μενδή.

Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό με αυξημένη κίνηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Εκεί θα βρείτε πολλά όμορφα ξενοδοχεία και ξενώνες καθώς και beach bars, μικρές, κλασικές ταβέρνες και ουζερί, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ολόφρεσκα θαλασσινά και να πιείτε το ιδιαίτερο κρασί τοπικών παραγωγών.

 

Το Ποσείδι έχει τρεις παραλίες, εκ των οποίων οι δυο είναι οργανωμένες. Η πιο μεγάλη σε μήκος και πλάτος, αλλά και η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι η παραλία των "Αιγαιοπελαγίτικων", η οποία εκτείνεται στα δεξιά του ακρωτηρίου από τις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εώς τον οικισμό "Αιγαιοπελαγίτικα" από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Είναι αμμώδης με χαρακτηριστικά γαλάζια νερά. Η δεύτερη είναι η παραλία μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Ποσειδίου και είναι οργανωμένη από τα beach bars και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Εκτείνεται στα δεξιά έως το ακρωτήρι του Ποσειδίου. Η τρίτη παραλία που είναι και λιγότερο γνωστή, είναι η παραλία "Μύτη", μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς.

Αξίζει να δείτε:

  • Το αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα, βρίσκεται στο Ποσείδι, στην περιοχή που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν αρχαία Μένδη. Ο ναός λειτουργούσε για περισσότερα από 1000 χρόνια, και υπάρχουν αναφορές σε αυτόν ακόμα από τον Θουκυδίδη και σε αγιορείτικα έγγραφα του 14ου αιώνα.
  • Το φάρο που Ποσειδίου που βρίσκεται στο ακρωτήρι ή αλλιώς στη "μύτη" του οικισμού που κατασκευάστηκε το 1864 και έχει ύψος 14,5 μέτρα.

Μη το χάσετε!

Να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το ακρωτήρι του Ποσειδίου, όπου ο ήλιος δύει πίσω από το βουνό του Ολύμπου!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X