Πολύγυρος

Πολύγυρος

Απόσταση από το αεδρόμιο → 52,6 χιλ

 

 

Ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα του νομού Χαλκιδικής. Βρίσκεται στο κέντρο της και είναι χτισμένος στις νότιες πλαγιές του βουνού Χολομώντα.

Σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές, η ίδρυση του Πολύγυρου τοποθετείται στους βυζαντινούς χρόνους, ενώ υπάρχουν διαφορετικές εικασίες για την προέλευση του ονόματός του˙ κάποιοι ισχυρίζονται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είναι περιτριγυρισμένος από λόφους. Ο Πολύγυρος, ως ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς στην περιοχή, διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ. Εν ολίγοις παρέχει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις και τις εξυπηρετήσεις.

Αξίζει να δείτε:

  • Τον κήπο με τις Έξι βρύσες! Σύμφωνα με το μύθο, οι ανύπαντρες γυναίκες πρέπει να πιουν νερό και από τος 6 βρύσες για να καλοπαντρευτούν. Βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα καφέ ή φαγητό κάτω από τα δέντρα.
  • Το αρχαιολογικό Μουσείο του Πολυγύρου, το οποίο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Χαλκιδική, που παρουσιάζουν σημαντική πολιτισμική ιστορία από τα προϊστορικά ήδη χρόνια.
  • Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα αγροτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για όργωμα, σπορά, θέρισμα, αλώνισμα και λιομάζωμα καθώς και παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μη το χάσετε!

Το φεστιβάλ Πολυγύρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο με πληθώρα εκδηλώσεων!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X