Πευκοχώρι

Πευκοχώρι

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 95,8 χιλ

 

 

Ένα από τα πιο αξιόλογα τουριστικά θέρετρα σε όλη την Ευρώπη, σταθερή αξία από τη δεκαετία του ’70, το Πευκοχώρι συνδυάζει τις σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις με το παραδοσιακό χρώμα.

Γραφικές ταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια με απίθανες γεύσεις και καλό ντόπιο κρασί. Αρμονική συνύπαρξη της φύσης με την παράδοση.

Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό άλλαξε το όνομά του σε Καψόχωρα καθώς το 1805 κάηκε από τους πειρατές. Δεν είναι γνωστό το ακόμα παλαιότερο όνομα. Το παλιό χωριό εντυπωσιάζει με τα τυπικά Χαλκιδικιώτικα σοκάκια και τους πανέμορφους κήπους με τα ζωηρόχρωμα λουλούδια

 

Η πανέμορφη παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου μπροστά στον οικισμό και συνολικά 14 χιλιομέτρων με το γαλάζιο χρώμα της και με την κρυστάλλινη καθαρότητά της είναι η καρδιά του ‘’κρυφού παράδεισου’’ της Χαλκιδικής. Η σύγχρονη και ανεπτυγμένη παραλία προσφέρει αμέτρητες στιγμές απόλαυσης πάνω στη βελούδινη άμμο και την καταγάλανη θάλασσα βραβευμένη κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη και οι βόλτες στην παραλία το βράδυ μένουν αξέχαστες.

Από τη σκάλα του λιμανιού σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε μία ημερήσια κρουαζιέρα με τα καραβάκια και τα Δελφίνια και θα σας δοθεί η δυνατότητα να δείτε και να γνωρίσετε τις υπόλοιπες ακτές της Χερσονήσου μας, να ταξιδέψτε μέχρι την Σιθωνία.

Αξίζει να δείτε:

  • Να κάνετε μία ημερήσια κρουαζιέρα στον Τορωναίος Κόλπο.
  • Το Μοναστήρι Όσιου Ιωάννη του Ρώσου.

  • Να περπατήστε στο πευκόφυτο δάσος απ’ όπου και το χωριό μας έχει πάρει το όνομά του και να δείτε αιωνόβια πεύκα και εκτάσεις με ελαιόδεντρα καθώς και μικρές κοινότητες μελισσών απ’ όπου παράγεται το περίφημο μέλι Χαλκιδικής, γνωστό σε όλο τον κόσμο.

  • Να περπατήσετε στο παλιό χωριό με τα τυπικά Χαλκιδικιώτικα σοκάκια που όλα καταλήγουν στην όμορφη και άνετη διαμορφωμένη πλατεία του.
  • Την αμμώδη παραλία του Γλαρόκαβου με τη λιμνοθάλασσα που χρησιμοποιείται ως λιμάνι για αλιευτικά σκάφη.

Μη το χάσετε!

Περάστε μία μέρα στην παραλία του Γλαρόκαμβου όπου εκτός από τα διάσημα beach bar του έχει αποκτήσει
και ένα θαλάσσιο πάρκο για παιδιά!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X