Όρμος Παναγιάς

Όρμος Παναγιάς

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 95,7 χιλ

 

 

Ο Όρμος Παναγιάς είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός, γνωστός κυρίως για την παραλία του που λαμβάνει κάθε χρόνο τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας και οι ντόπιοι την ονομάζουν την "Κοπακαμπάνα της Ελλάδος" λόγω του μεγέθους της ακτής και των γαλάιων νερών της.

Το χωριό είναι ένας προορισμός ιδανικός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές με ησυχία. Η παραλία ονομάζεται "Τρανή Αμμούδα" (δηλαδή Μεγάλη Άμμος) και είναι μια από τις ομορφότερες στη Σιθωνία. Δεν είναι ούτε πολύ τουριστική ούτε ιδιαίτερα οργανωμένη. Υπάρχει ένα γραφικό λιμανάκι στον Όρμο, απ' όπου ξεκινούν καθημερινά τα καραβάκια για την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος και στην Αμμουλιανή και την Ουρανούπολη και φιλοξενούνται σκάφη και καταμαράν διαθέσιμα προς ναύλωση.

Το γραφικό ψαροχώρι του Όρμου Παναγιάς φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του. Τα καΐκια φέρνουν κάθε πρωί φρέσκα ψάρια στο λιμάνι.

Ο Όρμος Παναγίας, είναι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, από τον οποίο απέχει 4 χιλ. Το όνομά του το οφείλει στο ναό της Παναγίας, ο οποίος υπάρχει εκεί από τα βυζαντινά χρόνια. Ο σημερινός ναός ανακατασκευάστηκε γύρω στο 1970. Ο προηγούμενος ήταν κτίσμα των αρχών του 19ου αι. αλλά και κείνος είχε κτιστεί στη θέση παλιότερου ναού. Στον όρμο καταστράφηκε και βυθίστηκε από γαλλικό πολεμικό το 1854 το πλοίο που μετάφερε τα εφόδια του επαναστατικού σώματος του Τσάμη Καρατάσιου.

Αξίζει να δείτε:

  • Το Άγιο Όρος, αυτό το μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO! Καθημερινά αναχωρούν καραβάκια από τον Όρμο Παναγίας για το Άγιο Όρος, την Αμμουλιανή και την τα νησάκια Δρένια.
  • Την ψαραγορά μπροστά στο λιμάνι.
  • Την περιοχή γύρω από τον Όρμο που περιλαμβάνει τον Κόλπο της Βουρβουρούς με το σύμπλεγμα των 9 νησιών καθώς και απομονωμένες παραλίες που μπορείτε να φτάσετε μόνο με βάρκα.

Αξίζει να δείτε!

Το Φεστιβάλ Ιουλιανής Πανσελήνου διοργανώνεται κάθε χρόνο στο λιμάνι του ‘Όρμου Παναγίας από το Δήμο Σιθωνίας και είναι αφιερωμένο στην Πανσέληνο του Ιουλίου απ’ όπoυ πήρε και το όνομα της.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X