Ολυμπιάδα

Ολυμπιάδα

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 101 χιλ

 

 

Σύμφωνα με τον θρύλο, το χωριό της Ολυμπιάδας οφείλει το όνομά του στη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το γραφικό χωριό βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Χαλκιδικής, στο δρόμο για το Άγιο Όρος. Είναι περικυκλωμένο από βουνά κατάφυτα, ενώ και η παραλία του είναι πανέμορφη. Γειτονεύει με τα αρχαία Στάγειρα, έναν τόπο σπουδαίου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που είναι γνωστό ως η γενέτειρα του Αριστοτέλη.

Το σημερινό χωριό, κτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας, απλώνεται στο μυχό του φυσικού του λιμανιού. Πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Στη γιορτή της προστάτιδας Αγίας Κυριακής οργανώνονται πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και ημερίδα με θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Για τους φυσιολάτρες!

Περπατήστε στα βήματα του Αριστοτέλη κάνοντας πεζοπορία από τον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων ως το Πάρκο του Αριστοτέλη, σε μία διαδρομή 14χιλ διασχίζοντας το Αριστοτελικό βουνό!  Μπορεί κανείς να ξεκινήσει ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο και να καταλήξει στο πάρκο ή αντίθετα. Το "Αριστοτελικό μονοπάτι" είναι μέρος του δικτύου μονοπατιών Halkidiki Routes.

Αξίζει να δείτε:

  • Να επισκεφτείτε τα αρχαία Στάγειρα, τη γενέτηρά του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη!
  • Να επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά σας το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη με τα διαδραστικά όργανα όργανα που εξηγούν τους φυσικούς νόμους και να χαρείτε την υπέροχη θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού και το Άγιο Όρος.
  • Να δοκιμάσετε τα περίφημα μύδια της Ολυμπιάδας, διάσημα για το μέγεθος και τη γεύση τους!

Μη το χάσετε!

Κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου οργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη "Γιορτή Μυδιού" που προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X