Νέα Τρίγλια

Νέα Τρίγλια

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 48,4χιλ

 

Η Νέα Τρίγλια είναι ένα τυπικό, όμορφο χωριό της Χαλκιδικής στη δυτική ακτή,
που διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες του.

 

Το χωριό της Νέας Τρίγλιας ιδρύθηκε το 1922, θεμελιωμένο σε ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν. Με έναν πολύ ενεργό σύλλογο, τον Σύλλογο Κατοίκων Τρίγλιας, να υποστηρίζει τη μακρά ιστορία που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες τους, στον νέο οικισμό τους, τη Νέα Τρίγλια, θυμίζει σε όλους, νέους και γέρους, τις εμπειρίες των προγόνων τους.

 

Με έναν ιδιαίτερα δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο, τον Σύλλογο Τριγλιανών, να κρατάει στις πλάτες του τη «βαριά» ιστορία που έφεραν οι πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες, ο οικισμός της Νέας Τρίγλιας, θυμίζει σε νέους και παλιούς, όλα εκείνα που βιώσαν οι παππούδες. Μέσα από την πλούσια λαογραφική συλλογή του τοπικού μουσείου μαθαίνετε, γνωρίζετε, ανακαλύπτετε, θυμόσαστε, νοσταλγείτε.

Αξίζει να δείτε:

  • Το "Σπήλαιο των Πετραλώνων" είναι από τα πιο φημισμένα σπήλαια της Ευρώπης που χρονολογείτε περίπου 1.000.000 ετών.
  • Στην παραλία της Ν.Τρίγλιας βρίσκεται το κτίσμα “Μαγαζάρα”, πρόκειται για ταρσανά την μονής Βατοπεδίου, μετόχι της οποίας υπήρχε στην περιοχή και είχε διέξοδο στην γαλήνια ακτή την οποία σήμερα χρησιμοποιούν χιλιάδες λουομένων για τα θερινά τους μπάνια.
  • Λαογραφικό Μουσείο (Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών) υπάρχουν πολλά εκθέματα που έφεραν οι πρόσφυγες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθώς και εκείνα που χρησιμοποίησαν στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους, όπως και οστά προϊστορικών ζώων.
  • Στις 26 Ιουλίου εορτάζεται η Αγία Παρασκευή με εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλης περιοχής

Μη το χάσετε!

Και βεβαίως, δεν αποχαιρετάει κανείς τη Νέα Τρίγλια, εάν πρώτα δεν γευτεί το νοστιμότατο σουβλάκι της,
για το οποίο φημίζεται.

 

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X