Νέα Σκιώνη

Νέα Σκιώνη

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 102 χιλ

 

Η Νέα Σκιώνη, ένα γραφικό ψαροχώρι περικυκλωμένο από μία υπέροχη φύση και απλωμένο κατά μήκος της αμμώδους ακτής, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές!

Το μικρό, παραδοσιακό χωρίο, προσφέρει στους επισκέπτες όλα εκείνα που αναζητούν στις διακοπές τους. Μια ειδυλλιακή εικόνα στο ηλιοβασίλεμα, μια όμορφη βραδιά πλάι στο κύμα και μια υπόσχεση ότι και του χρόνου θα επισκεφθούν την περιοχή!

 

Το χωριό της Νέας Σκιώνης παλαιότερα ονομαζόταν "Τσαπράνι". Το όνομα "Νέα Σκιώνη" οφείλεται στην αρχαία ονομασία του οικισμού "Σκιώνη" που ήταν αποικία της Παλλήνης και μια από τις αρχαιότερες  αποικιακές πόλεις της Κασσάνδρας. Ο σύγχρονος οικισμός αποτελεί τουριστικό θέρετρο με λίγα ξενοδοχεία και ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί, καφέ και το γραφικό του λιμανάκι.

Σήμερα, η Νέα Σκιώνη απλώνεται γύρω από το μαγευτικό λιμάνι της, όπου οι ψαρόβαρκες, μετά την ψαριά τους, εφοδιάζουν με φρέσκα ψάρια τις ψαροταβέρνες του χωριού. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Στην παραλία, η οποία έχει βραβευτεί με τη μπλε σημαία, οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα παιχνίδια των δελφινιών, τα οποία συχνά πλησιάζουν την ακτή.

Αξίζει να δείτε:

  • Το παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης που απέχει 2 χλμ από το χωριό και είναι χτισμένο σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία.
  • Τα ανακαινισμένα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής με τα ιαματικά νερά.

Μη το χάσετε!

Η "Γιορτή της σαρδέλας" που συνήθως οργανώνεται το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου και διαρκεί 3 ημέρες.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X