Νέα Ηράκλεια

Νέα Ηράκλεια

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 40χιλ

 

Η Νέα Ηράκλεια κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Ο λόγος είναι οι θαυμάσιες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα μοδάτα beach bars.

Εξαιτίας της εγγύτητάς της στη Θεσσαλονίκη, η Νέα Ηράκλεια είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Οι τεράστιες παραλίες με τη λευκή άμμο, δικαιώνουν την επιλογή των επισκεπτών. Είναι πλήρως οργανωμένες και ιδανικές για οικογένειες. Μικρά παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής θα σερβίρουν πεντανόστιμους μεζέδες και πιάτα αντιπροσωπευτικά της ελληνικής κουζίνας, για να ολοκληρωθεί η ημέρα τους με τον ιδανικότερο τρόπο.

Οικισμός προσφυγικός, μεταξύ Αγίου Παύλου και Νέας Καλλικράτειας, οι κάτοικοι της Νέας Ηράκλειας ήρθαν από την Ηράκλεια της Προποντίδας -την αρχαία Πέρινθο. Κύρια τους ασχολία, ο τουρισμός, η αμπελουργία και το ψάρεμα, γεγονός που σηματοδοτεί, αξιόλογη τουριστική κίνηση, καλό κρασί, φρέσκο ψάρι και λαχταριστά θαλασσινά.

 

Στο κέντρο του οικισμού ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τη μνήμη του οποίου τιμούν στις 23 Απριλίου, ενώ σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα – μια αργυρή λειψανοθήκη του 4ου και 5ου μ.Χ. αιώνα,με γλυπτές παραστάσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και στις τέσσερις πλευρές της, που βρέθηκε στην περιοχή φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μη το χάσετε!

Να απολαύσετε ένα γεύμα σε μία τις παραδοσιακές ταβέρνες πάνω στο κύμα!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X