Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων

Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων

Το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων είναι αποτέλεσμα σαράντα χρόνων ακάματης προσπάθειας του Σταύρου Κοβράκη, ενός παθιασμένου συλλέκτη των θησαυρών που κρύβουν οι θάλασσες της Ελλάδας. Τους σκοπούς του μουσείου υποστηρίζει και ο Ναυτικός Όμιλος Μουδανιών. Το Μουσείο έχει ενεργό ρόλο στην έρευνα και την εκπαίδευση για την ναυτική παράδοση της περιοχής, προάγοντας έτσι την ταυτότητά της και κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς της με την ιστορία της.

 

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αρχαίες άγκυρες, δίχτυα ψαρέματος, καλάμια ψαρέματος και αγκίστρια, πυξίδες, φάροι και λάμπες θυέλλης.  Εκεί θα δείτε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις πολλών τεχνικών ψαρέματος, όπου επιδεικνύεται η χρήση διαφορετικών σκαφών και διχτυών καθώς και ομοιώματα αλιευτικών σκαφών και ένα πλούσιο αρχείο εγγράφων και εικονογραφήσεων.

Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι οι μπουγιάντες, ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκαρί, που παλιότερα χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες στη θάλασσα του Μαρμαρά και εισήγαγαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Στο μουσείο μπορείτε να δείτε από προνομιακή θέση τον παράξενο και μαγικό ζωικό και φυτικό κόσμο, που ζει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πληροφορίες επίσκεψης:

Δωρεάν είσοδος
Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή
[Σαββατοκύριακο ΚΛΕΙΣΤΑ]
'Ωρες λειτουργίας: 08.00-16.00

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X