Λίμνη Μαυρόμπαρα

Λίμνη Μαυρόμπαρα

Η λίμνη Μαυρόμπαρα είναι ευρέως γνωστή και παρουσιάζει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον καθώς εκεί φιλοξενούνται 2 σπάνια είδη χελωνιών. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα δυτικά του Πολύχρονου σε μια μεγάλη δασική περιοχή γεμάτη πεύκα.

Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για δύο σπάνια είδη της ευρωπαϊκής νεροχελώνας (Emys orbicularis και Mauremys caspica), που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της εξαφάνισης. Μικρά παγκάκια στρατηγικά τοποθετημένα στην περιοχή σας επιτρέπουν να απολαύσετε με την άνεσή σας αυτήν την πανέμορφη τοποθεσία, που είναι γεμάτη πλούσια βλάστηση.

 

Το 2019, το μονοπάτι της Μαυρόμπαρα ανασχεδιάστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους περιπατητές. Μία μία εύκολη, κυκλική διαδρομή 3,2 χιλ, ιδιαίτερα δημοφιλής στις οικογένειες με παιδιά!

Μονοπάτι Μαυρόμπαρα

Περίπου 3 χιλ από το χωριό του Πολυχρόνου και 5 από το Κασσανδρινό ανακαλύψτε ένα εκπληκτικό και εύκολο μονοπάτι, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Μέσα από την κρυμμένη φύση της Κασσάνδρας,  οι πανέμορφες θεάσεις συναντούν ένα ενδιαφέρον λοφώδες ανάγλυφο όπου ενώνονται το αγροτικό με το δασικό τοπίο. Μετά από μία διαδρομή 2 χιλ και μισής ώρα περίπου, θα συναντήσετε τη λίμνη Μαυρόμπαρα που φιλοξενεί 2 προστατευόμενα είδη νεροχελωνών. Ακολουθήστε το μονοπάτι και επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, περιηγηθείτε στον προαύλιο χώρο του, αφουγκραστείτε τη φύση και παρακολουθήστε τα αναρίθμητα φυτά να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δείτε το βουνό του Ολύμπου στην ανατολή κια όρο Άθως στη δύση όταν η ορατότητα το επιτρέπει.

Η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος 3,2 χιλ και υψόμετρο 154 μέτρα, εύκολη ακόμα και για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Μη ξεχάσετε!

Να έχετε μαζί σας λίγο ψωμί για να ταΐσετε τις χελώνες!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X