Λουτρά

Λουτρά

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 108 χιλ

 

Η φυσική ομορφιά του οικισμού των Λουτρών περιλαμβάνει τιρκουάζ νερά και βραχώδεις παραλίες που δίνει στον προορισμό ένα χαρακτήρα ηρεμία και συνάμα περιπέτειας.

Οι κάτοικοι του χωριού, απλοί και φιλόξενοι, θα χαρούν να μυήσουν τον επισκέπτη στα μυστικά της μελισσοκομίας, η οποία αποτελεί την κύρια απασχόληση μαζί με την καλλιέργεια της ελιάς.

 

Ο οικισμός πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές, φημισμένες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η πρώτη πηγή ανακαλύφθηκε από κάποιον γεωργό, που έψαχνε να βρει θειάφι για να ραντίσει τα αμπέλια του

Ιαματικά Λουτρά:

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο spa που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες. Η πρώτη πηγή ανακαλύφθηκε από κάποιον γεωργό, που έψαχνε να βρει θειάφι για να ραντίσει τα αμπέλια του. Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, οι κάτοικοι ανατίναξαν τα βράχια με δυναμίτη και ξεπήδησε το υδροθειούχο νερό θερμοκρασίας 39 o C από το ηφαίστειο, όπου δημιουργήθηκε η νέα Θερμοπηγή. Αρχικά ονομάστηκε πηγή Αγίου Νικολάου και μετά Αγίας Παρασκευής.

Αναρρίχηση:

Σας αρέσει η αναρρίχηση? Αν ναι, σας έχουμε καλά νέα! Η μαγεία της αναρρίχησης σε συνδυασμό με το εκπληκτικό τοπίο κάνουν τα Λουτρά ένα σοβαρό προορισμό για την δραστηριότητα αυτή και μια πηγή εσόδων για τις ντόπιες επιχειρήσεις, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες ! Η αναρρίχηση στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε πιλοτικά το 2011 από τον Κai Maluck με 37 διαδρομές και εύρος δυσκολίας 1 - 6a+. Δημιουργήθηκαν χάρτες των αναβάσεων καθώς και πλήρης οδηγός μετάβασης στα Λουτρά από την Θεσσαλονίκη.

Μη το χάσετε!

Να πιείτε ένα ποτό στη Βίλα Στάσα με την υπέροχη θέα μέσα στα βράχια!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X