Κρυοπηγή

Κρυοπηγή

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 82.6 χιλ

 

Η Κρυοπηγή είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά με θέα τον Κόλπο του Τορωναίου. Η επίσκεψη εκεί δικαιώνει τον κάθε εξερευνητή, που της αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του συνδυάζοντας αρμονικά το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο του δάσους!

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, σ' αυτήν την τοποθεσία βρισκόταν η αρχαία Νεάπολη. Η περιοχή υπέστη μεγάλες καταστροφές πολλούς αιώνες αργότερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών του 1821 στην Κασσάνδρα. Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Σήμερα, στην Κρυοπηγή υπάρχουν πολλές ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping και παιδικές κατασκηνώσεις.

Το άριστο κλίμα, ο συνδυασμός κατάφυτου βουνού και πεντακάθαρης θάλασσας (κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία) μαζί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, καθιστούν την Κρυοπηγή το πιο αξιόλογο θέρετρο της περιοχής.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στο τόπο της παραγωγής τους τα υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα της περιοχής, που είναι το μέλι, τα φρούτα, το κρασί, οι ελιές, το ελαιόλαδο και να επισκεφθεί τη βρύση, από την οποία πήρε το όνομά του το χωριό, που υπάρχει από δεκάδες χρόνια.
Στην περιοχή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες, εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ-μάρκετς, ψαροταβέρνες, κοσμικά κλαμπ, μπαρ, καταστήματα λαϊκής τέχνης κ.λ.π., που σας υπόσχονται παραδεισένιες διακοπές.

Αξίζει να δείτε:

  • Το Παιδαγωγικό Κέντρο Ερευνών και Επιμόρφωσης, που είναι προσφορά χορηγία του ζεύγους Dr. Erhart και Sofia Ziegler (Ο Dr Erhart Ziegler είναι ο γιός του Karl Ziegler που μαζί με τον Giulio Natta τιμήθηκαν με το Νόμπελ χημείας το 1963, για την ανακάλυψη ενός καταλύτη που καθιστά δυνατή την παραγωγή ανώτερων πλαστικών υλικών). Το κέντρο αυτό αποτελεί σημείο συνάντησης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου παιδαγωγών απ' όλο τον κόσμο, πού έρχονται εδώ να συνεργαστούν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και συνέδρια που οργανώνει.
  • Να παρακολουθήσετε μία εκδήλωση στο μικρό πέτρινο αμφιθέατρο, που προσφέρει βραδιές πολιτισμού.

Μη το χάσετε!

Να εξερευνήσετε την περιοχή κάνοντας ποδήλατο ή περπατώντας στο καταπράσινο μαγευτικό τοπίο.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X