Κασσανδρινό

Κασσανδρινό

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 77,4 χιλ

Το Κασσανδρινό είναι ένα πολύ μικρό ορεινό παραδοσιακό χωριό σε μια κοιλάδα πνιγμένη στο πράσινο με ένα πανέμορφο πευκόφυτο δάσος και με θέα που κόβει την ανάσα.

Η απάνεμη, ήρεμη και πανέμορφη κοιλάδα, που βρίσκεται το χωριό, ήταν κατοικημένη και κατά την αρχαιότητα και κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Το μαρτυρούν η εκκλησία της Αγίας Τριάδας (παλιά κατακόμβη) με θαυμαστές τοιχογραφίες αλλά και απομεινάρια κτισμάτων στην περιοχή.

Στο χωριό θα βρείτε ταβέρνες με νόστιμους μεζέδες, σούπερ μάρκετ, καφέ μπαρ, αρτοποιείο, επίσης διαθέτει και Πολιτιστικό Κέντρο που χτίστηκε πρόσφατα από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο του Κασσανδρινού.

Τα πλούσια σε βλάστηση δάση σε προδιαθέτουν με τις περιηγητικές διαδρομές, που υπάρχουν για ένα όμορφο περίπατο και σε οδηγούν σε όμορφες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να δείτε:

  • Το ναό της "Κοίμησης της Θεοτόκου" και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου και κτίστηκε στη δεκαετία του 1950 από πελεκητή ντόπια πέτρα.
  • Σε απόσταση 3 χλμ. νοτιανατολικά του χωριού, είναι κτισμένο το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, μέσα μια μαγευτική τοποθεσία με αιωνόβια δένδρα. Κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου 23 Απριλίου, γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι.

Μη το χάσετε!

Να δοκιμάσετε τα ντόπια κρέατα και τα λαχανικά που παράγονται στην περιοχή σε
μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X