Κασσανδρεία (ή Βάλτα)

Κασσανδρεία (ή Βάλτα)

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 77,4 χιλ

 

Η Κασσανδρεία είναι αλλιώς Βάλτα, είναι το διοικητικό κέντρο της Κασσάνδρας και αποτελεί ταυτόχρονα το οικονομικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Είναι ένα μη παραθαλάσσιος προορισμός, με μία όμορφη κεντρική πλατεία που έχει στο επίκεντρο της ένα αιωνόβιο πλάτανο και στα πλακόστρωτα σοκάκια για να περπατήσετε και να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων που διατηρείται μέχρι και σήμερα στο χωριό.

Χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής είναι το κτίριο του Δημαρχείου που χτίστηκε το 1926 και οι εκκλησίες του χωριού, ο ναός της Γέννεσης της Θεοτόκου και ο ναός του Αγίου Αθανασίου που κατασκευάστηκαν το 1850. Στην Κασσανδρεία υπάρχει το Κέντρο Υγείας, αστυνομικό τμήμα, διάφορες τράπεζες, μεγάλα σούπερ μάρκετ, ταχυδρομείο αλλά και σχολεία όλων των βαθμίδων.

 

Γύρω από το χωριό υπάρχει το πευκοδάσος στο οποίο μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και να απολαύσετε τις ομορφιές της φύσης.

Αξίζει να δείτε:

  • Να κάνετε ένα όμορφο περίπατο που οδηγεί σε όμορφες παραλίες, σαν αυτές στου Αϊ-Νικόλα, της Σίβηρης, στο Στεφάνι ή στην Κύψα.
  • Ο ναός του Αγίου Αθανασίου πού κτίστηκε το 1850 δείχνει τον τρόπο πού κτίζονταν τα εκκλησάκια, αλλά και τις παρεμβάσεις που δέχτηκαν στη συνέχεια.

Μη το χάσετε!

Να επισκεφτείτε έναν από παραθαλάσσιους οικισμούς της Ελάνης ή της Σίβηρης.

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X