Καλλιθέα

Καλλιθέα

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 78 χιλ

 

 

Η Καλλιθέα είναι ένας trendy και δημοφιλής προορισμός που προτιμούν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι έρχονται εδώ για να εξερευνήσουν τη φύση, να ανακαλύψουν την μακρά ιστορία και τη συναρπαστική νυχτερινή ζωή.

Η λέξη "καλλιθέα" σημαίνει "όμορφη θέα". Όταν φτάσετε εκεί, θα διαπιστώσετε ότι η τοποθεσία δικαιώνει απόλυτα το όνομά της. Περιβάλλεται από πυκνό πευκοδάσος, ενώ το σημαντικότερο της κεφάλαιο είναι η τιρκουάζ θάλασσα, που απλώνεται μπροστά της. Η παραλία με την ψιλή άμμο είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το ίδιο το χωριό έχει να επιδείξει διάφορα χαριτωμένα μπαρ και καφέ, που προσελκύουν τους νεαρότερους επισκέπτες.

Η Καλλιθέα αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής στη Χαλκιδική! Σε απόσταση 1,5 χιλ. έξω από το χωριό, ο επισκέπτης θα συναντήσει τα διάσημα νυχτερινά μαγαζιά της Χαλκιδικής, εκεί όπου η διασκέδαση ξεκινάει το βράδυ και συνεχίζεται μέχρι το πρωί με άφθονα κοκτέιλ, χορό, μουσική και τραγούδι.

Και βέβαια αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκιδικής καθώς στον κεντρικό πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα καταστημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Αξίζει να δείτε:

  • Κάτω ακριβώς από το λόφο και με θέα τη θάλασσα θα βρείτε έναν αρχαιολογικό χώρο, όπου έχει ανασκαφεί το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, τμήμα του ιερού του Άμμωνα Δία (Άμμων Ζευς) καθώς και η περιοχή του βωμού.
  • Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλλιθέα, στη θέση Σωλήνα υπάρχει η παλαιοχριστιανική εκκλησία του Σωλήνα που χρονολογείται τον 5ο αιώνα μ.χ. όπου μπορείτε να θαυμάσετε, σε καλή κατάσταση αξιόλογα και ψηφιδωτά δάπεδα με φυτικά και ζωϊκά θέματα.
  • Στο κέντρο της Καλλιθέας θα βρείτε την εκκλησία Ρωσικού ρυθμού του Αγίου Παντελεήμονα [1865].

Μη το χάσετε!

Να επισκεφτείτε το Ιερό του Άμμωνα Δία και Διονύσου!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X