Ημαθία

Ημαθία

“Βουτήξτε” στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση

Στους πρόποδες των Πιέριων, εκεί που τώρα βρίσκεται η πόλη της σύγχρονης Βεργίνας, είναι ο τόπος όπου οι αρχαίοι Μακεδόνες έχτισαν την πρώτη τους πρωτέυουσα, τις Αιγές. Οι Αιγές είναι ο τόπος όπου βασίλεψε για τρεις και πλέον αιώνες η οικογένεια του Φιλίππου Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η μυθική, θρησκευτική, πολιτική και καλλιτεχνική κοιτίδα από την οποία ο ελληνικός πολιτισμός διαδόθηκε σε όλη την οικουμένη. Εδώ θα βρείτε και την αρχαία Μιέζα και τη "σχολή του Αριστοτέλη" όπου μαθήτευσε ο Μέγας Αλέξανδρος! Και βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την πόλη της Βέροιας, τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη, μετά τις Αιγές, στα χρόνια ακμής των αρχαίων Μακεδόνων, η οποία διατηρεί τις ιστορικές γειτονιές και πολλά από τα σπουδαία μνημεία της.

Αφεθείτε, λοιπόν, σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο για μια γνωριμία με τον ιστορικό πλούτο της περιοχής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέρασμα του Απ. Παύλου από τη Βέροια αλλά και η απήχηση του κηρύγματός του φανερώνουν τη σπουδαιότητα της πόλης στα πρώτα βήματα του Χριστιανισμού αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στη μετέπειτα διάδοση και την καθιέρωση της χριστιανικής πίστης στον Ελλαδικό χώρο.

 

Για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας σε αυτό το μαγικό τόπο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την πόλη της Νάουσας! Να περιηγηθείτε στα ξακουστά οινοποιεία και τους μεγάλους αμπελώνες της περιοχής, να απόλαυσε την υπέροχη φύση του Βερμίου και να συμμετέχετε στο πανάρχαιο καρναβαλικό έθιμο της Μπούλας, το οποίο αναβιώνει κάθε χρόνο στις Απόκριες.

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X