Ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Νικήτης

Ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Νικήτης

Ήρθε η ώρα για ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο! Συνδυάστε μια επίσκεψη στο μουσείο, που είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με δωρεάν είσοδο, με μια χαλαρή βόλτα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πάνω γειτονιάς της Νικήτης.

Το μουσείο του χωριού στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο -που έχει αποκατασταθεί με όλη την παλιά του δόξα-  για να στεγάσει την πολύτιμη αυτή συλλογή, που αποτελεί τη μόνιμη έκθεσή του. Το κτίριο προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα στον οικισμό, ενώ η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει ποικίλες εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού της Νικήτης, με διαθεματικό τρόπο και ως κομμάτι της ιστορίας του τόπου .

Αποστολή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης είναι να μελετά, να ερμηνεύει και να παρουσιάζει σε όλους την ιστορία και τον πολιτισμό της Νικήτης τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Η λαογραφική συλλογή περιλαμβάνει 1500 περίπου αντικείμενα, δωρεές των  κατοίκων της Νικήτης στον Νικητιανό φιλόλογο Δημήτριο Δημαρά, τα τελευταία 20 χρόνια. Για τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης, η συλλογή εμπλουτίσθηκε με νέες δωρεές και ιστορικά τεκμήρια.

Περισσότερα από 500 αντικείμενα σε οργανική σχέση με αρχειακό υλικό, σύγχρονη φωτογραφική απεικόνιση, προφορικές μαρτυρίες και κινηματογραφική αφήγηση γίνονται τα μέσα,  για να αναδειχθούν ποικίλες ιστορίες για τον οικισμό και τη ζωή των ανθρώπων της Νικήτης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Νικήτης
2375023615
  info@mouseionikitis.gr
http://www.mouseionikitis.gr/en/ 

Πληροφορίες επίσκεψης:

Δωρεάν είσοδος
Ώρες λειτουργίας: 11.00-13.00 & 19.00-22.00

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X