Φούρκα

Φούρκα

Απόσταση από το αεδρόμιο → 83,5χιλ

 

 

Η Φούρκα είναι από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της δυτικής Κασσάνδρας, ένα ακόμη γραφικό χωριό με παλιά πέτρινα σπίτια και περιποιημένες αυλές γεμάτες πανέμορφα, ευωδιαστά λουλούδια.

Στη Φούρκα υπάρχει το παλιό χωριό κι ένα νεόκτιστο κομμάτι στην ακτή, η Σκάλα. Η παραλία που ονομάζεται "Σκάλα Φούρκας" είναι από τις πλέον θελκτικές στη Χαλκιδική. Η άμμος της είναι χρυσή και πεντακάθαρη και τα νερά της κρυστάλλινα. Υπάρχουν πολλά καφέ, beach bars, οι κλασικές ταβέρνες, φαστ φουντ και σούπερ μάρκετ στη Φούρκα. Ασφαλώς, υπάρχουν και ξενοδοχεία και ξενώνες για τη φιλοξενία των επισκεπτών.

Η Σκάλα Φούρκας που αποτελεί το παραθαλάσσιο μέτωπο του χωριού και σφύζει από σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και κοσμοπολίτικα beach bars συμπληρώνεται από το ιστορικό χωριό, 2 χιλ από την παραλία. Εκεί θα βρείτε ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο! Ένας επίγειος παράδεισος με πεύκα, ελιές και κάθε λογής δέντρα και λουλούδια που μπορείτε να απολαύσετε ντόπια κρέατα σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες του.

Αξίζει να δείτε:

  • Μια επιγραφή που υπάρχει στο κοιμητηριακό ναό του Αγ. Αθανασίου και μας ανάγει στους Ρωμαϊκούς χρόνους.
  • Τα Βυζαντινά ευρήματα που πρόσφατα ήρθαν στο φως στα ερείπια τον ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη, όπως επίσης τα ξωκλήσια και τα διατηρητέα σπίτια -αξιόλογα για την αρχιτεκτονική δομή τους- είναι δείγματα της πορείας αυτού του τόπου μέσα στο χρόνο.

Μη το χάσετε!

Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Βορείου Ελλάδος!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X