Λαογραφικό μουσείο Παρθενώνα

Λαογραφικό μουσείο Παρθενώνα

Στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα βρίσκεται το μουσείο. Είναι στεγασμένο σε ένα πανέμορφο πέτρινο κτίριο του 1908, το οποίο λειτουργούσε ως δημοτικό σχολείο. Οι επισκέπτες γνωρίζουν τη ζωή, την παράδοση και την ιστορία της μικρής κοινότητας μέσα από φωτογραφικό υλικό που χρονολογείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, τα αγροτικά εργαλεία και χρηστικά αντικείμενα αντιπροσωπευτικά της εποχής.

Συνολικά τα εκθέματα εκτείνονται σε τρεις χώρους, δύο στο ισόγειο και έναν στον επάνω όροφο. Για την καλύτερη εμπειρία σας στο μουσείο, υπεύθυνα είναι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Παρθενών» που φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του Εκθετηρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Παρθενών»
: parthenon1985@gmail.com
www.parthenonas.org

Αξίζει να δείτε:

  • Να περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Ίταμος και ύψος 350 μέτρων.
  • Να συμμετέχετε στην ετήσια εκδήλωση "Πέρασμα στο Δραγουντέλη", όπου στόχο έχει να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλη, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
  • Να παρακολουθήσετε ταινίες στο ετήσιο πλέον φεστιβάλ κινηματογράφου, το "Parthenων Film Festival", κάτω από τον έναστρο ουρανό στην κεντρική πλατεία του χωριού!

Πληροφορίες επίσκεψης: 

Μέρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή (Δευτέρα & Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ)
Ώρες λειτουργίας: 09:00 -14:00

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X