Διάπορος νήσος

Διάπορος νήσος

Το νησάκι του Διαπόρου με τα μονίμως ζεστά, διάφανα, τιρκουάζ νερά βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού στη Σιθωνία, το 2ο πόδι της Χαλκιδικής. Ο κόλπος είναι αρκετά βαθύς για να πάει ο επισκέπτης με σκάφος και το τοπίο είναι απλά εξωπραγματικό!

 

Ο Διάπορος είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα των 9 νησίδων στο κόλπο της Βουρβουρού, το οποίο δεν έχει μόνιμους κατοίκους αλλά υπάρχουν διάσπαρτα κάποια σπίτια. Το νησάκι έχει ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων που καταλήγει σε αβαθή νερά πολύ ζεστά, ενώ καλύπτεται από πευκόδασος κάνοντάς το, πραγματικό παράδεισο. Γύρω από τον Διάπορο βρίσκονται πολλά ακόμα μικρότερα νησάκια, διάσπαρτα στα νερά του κόλπου της Βουρβουρούς, όπως το Αμπελίτσι, η Καλόγρια, το Περιστέρι, ο Άγιος Ισίδωρος και το Πρασονήσι. Τα νησιά αυτά έχουν απίστευτη εξωτική ομορφιά, κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και θυμίζουν τα χρώματα της Καραϊβικής.

 

Μπορείτε να φτάσετε, είτε νοικιάζοντας μόνοι σας ένα σκαφάκι (δεν χρειάζεται ειδική άδεια) ή μπορείτε να κάνετε μία ημερήσια εκδρομή με κανό και να περάσετε μία αξέχαστη ημέρα στην απόλυτη ηρεμία σε ένα μικρό νησάκι!

Ο Διάπορος έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια , όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Τα νερά ήταν ζεστά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και θεωρείτε ιδανικός προορισμός για τους χειμερινούς κολυμβητές!

 

Και βέβαια δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο στις παραλίες ή στους ορμίσκους, οπότε μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα!

Αξίζει να δείτε:

  • Κολυμπήσετε στην εξωτική παραλία της Μυρσίνης ή Χαβάη ή Λευκή παραλία -όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι- και είναι αναμφισβήτητα μία από τις εξωτικές παραλίες που έχει να επιδείξει η Σιθωνία!
  • Ανακαλύψτε τη "Γαλάζια λίμνη" όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι! Είναι ένα σημείο μεταξύ των νησιών Διάπορος και Αγιος Ισίδωρος που μοιάζει σαν μία μεγάλη πισίνα με τιρκουάζ νερά!

Μη το χάσετε!

Φορέστε τη μάσκα σας και βουτήξτε στα καταγάλανα νερά
για να θαυμάσετε τον υπέροχο υποβρύχιο κόσμο!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X