Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού

Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού είναι το πρώτο 3D θέατρο στερεοσκοπικής προβολής στην Ελλάδα από το 2004.

Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μαγικό, τρισδιάστατο ταξίδι στο Άγιο Όρος και μια παρουσίαση της μοναστικής ζωής και της χιλιετούς ιστορίας της Μοναστικής Πολιτείας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στο «περιβόλι της Παναγίας», η απομόνωση και η γαλήνη βοηθούν την ψυχή ν' αναγεννηθεί. Ο ήχος της καμπάνας, το θρόισμα των φύλλων, τα βυζαντινά κειμήλια δημιουργούν την ατμόσφαιρα που η ψυχή χρειάζεται για να ησυχάσει.

Προβάλλονται, επίσης, ο "Θαλασσόκοσμος" : Αισθανθείτε τη μαγεία των τσιπούρων και των συναγρίδων που κολυμπούν ανάμεσα σας και τα σαλάχια που περνούν από πάνω σας, μην ξεχαστείτε όμως και αγγίξετε τις σμέρνες. Προσπαθείστε να πιάσετε τους τεράστιους ροφούς και τους τόνους, αλλά κρυφτείτε από τους επικίνδυνους καρχαρίες που ψάχνουν για τη λεία τους. Απολαύστε τις μέδουσες σε ένα μαγικό χορό και τα τροπικά φανταχτερά ψαράκια σε μια φανταστική παρέλαση. Η τρισδιάστατη αυτή βιντεοταινία, που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ιερισσό Χαλκιδικής, είναι παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού και είναι γυρισμένη στο ενυδρείο Ηρακλείου Κρήτης (www.cretaquarium.gr).

Αξίζει να δείτε:

  • Στο Κέντρο υπάρχει, επίσης, εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής. Την περίοδο αυτή φιλοξενείται η φωτογραφική έκθεση "Άγιο Όρος: 1000 χρόνια σε 100 φωτογραφίες".

Tickets, opening & 3D screening hours:

Opening hours: TUE-WEN-THU: 09.30-15.00
FRI: 09.30-19.30
SAT-SUN: 11.00-19.00
Closed on Mondays

3D Screening hours: TUE-WEN-THU: 11.00 & 13.00
FRI: 11.00 & 13.00 & 17.30
SAT-SUN: 11.30 & 13.00 & 17.30
Closed on Mondays

Tickets: Adults: 3 euro (exhibition) and 5 euro (3D screening)
Group (<20 persons): 5 euro / per person (exhibitions) and 5 euro / per person (3D screening)
Combined tickets: 6 euro/per person
Children under 6: FREE

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X