Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος από τον Όρμο Παναγιάς

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος από τον Όρμο Παναγιάς

Η κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος, το δεύτερο πιο σημαντικό προσκύνημα της Ορθοδόξου εκκλησίας μετά τους Αγίους Τόπους, είναι ένα ταξίδι μοναδικό στον χρόνο και στον χώρο που θα σας μείνει αξέχαστο! Αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO είναι ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο, ένας διαχρονικά ιερός τόπος που διαπνέει μία ιδιαίτερη πνευματικότητα εδώ και 1.000 χρόνια χαρίζοντας στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες.

Η κρουαζιέρα για το Άγιο Όρος ξεκινάει με το πλοίο από τον Όρμο Παναγιάς να πλέει στις ακτές τις Σιθωνίας με κατεύθυνση το Άγιο Όρος. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας ο επισκέπτης ακούει την ξενάγηση για το Άγιο Όρος. (η δυνατότητα ξενάγησης είναι διαθέσιμη σε 10 διαφορετικές γλώσσες)

Το πρώτο μοναστήρι που θα συναντήσετε είναι η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, στη συνέχεια η Ιερά Μονή Διονυσίου, η Ιερά Μονή Γρηγορίου, η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, η Δάφνη (λιμάνι), Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, Ιερά Μονή Παντελεήμωνος (Ρώσικο), Ιερά Μονή Ξενοφώντος και τέλος η Ιερά Μονή Δοχειαρίου. Η κρουαζιέρα συνεχίζεται μέχρι την Ουρανούπολη.

 

Στη συνέχεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος ακολουθεί μια στάση 1 ώρας και 30 λεπτών στο λιμάνι της Ουρανούπολης ή το λιμάνι της νήσου Αμμουλιανής. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα, να δουν τα τοπικά αξιοθέατα (πύργο Ουρανούπολης, λαογραφικό μουσείο Αμμουλιανής) ή να φάνε.

Η κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος ολοκληρώνεται με επιστροφή στον Όρμο Παναγιάς με μουσική, τραγούδι, ζωντανό μπουζούκι για διασκέδαση και χαλάρωση. Η διάρκεια της κρουαζιέρας είναι περίπου 6 ώρες.

Μη το χάσετε!

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τα δελφίνια που μπορεί να "συνοδεύουν" το πλοίο!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X