Πάρκο Αριστοτέλη

Πάρκο Αριστοτέλη

Το "άλσος του Αριστοτέλη", το μοναδικό θεματικό πάρκο στη Χαλκιδική και σε υψόμετρο 500 μέτρων με θέα τον κόλπο της Ιερισσού, βρίσκεται στη γενέτειρα του Έλληνα φιλόσοφου στα Στάγειρα.

Το άλσος προϋπήρχε και η υπέροχη τοποθεσία επιλέχθηκε το 1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.

 

Στο πάρκο θα δείτε πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που λειτουργούν βάση των φυσικών νόμων που περιέγραψε στα έργα του ο Αριστοτέλης και ιδιαίτερα στο έργο του “Τα φυσικά”. Στο πάρκο σώζεται ακόμη και ένα μέρος από τον πύργο του Μαδέμ Αγά που ήταν επί τουρκοκρατίας το διοικητικό κέντρο των μεταλλείων της περιοχής. Όπως μας είπε ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης, ο οποίος ανέσκαψε τα αρχαία Στράγειρα, το άγαλμα του Αριστοτέλη στήθηκε σε αυτήν την περιοχή και σε αυτό το άλσος γιατί μέχρι ένα χρονικό σημείο πιστευόταν ότι εκεί βρίσκονταν τα αρχαία Στάγειρα.

Το πάρκο Αριστοτέλη προσφέρει δραστηριότητες που στόχο έχουν να σας συστήσουν σε διάφορα φυσικά φαινόμενα και τις δυνατότητες της πρόσληψής τους, όπως για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν από τον πρώτο αληθινό επιστήμονα στον κόσμο, τον Αριστοτέλη. Δοκιμάστε να παίξετε με ένα τεράστιο, γρανιτένιο μουσικό όργανο βάρους πέντε τόνων, να δημιουργήσετε τρελές δίνες σε έναν σωλήνα νερού και να δημιουργήσετε οπτικές ψευδαισθήσεις με περιστρεφόμενους δίσκους!

Το πάρκο έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες αλλά και για μαθητές καθώς συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση, και την θεωρία με την πράξη! Υπολογίζεται ότι κάθε καλοκαίρι, το πάρκο επισκέπτονται περισσότερα από 15.000 άτομα.

Αξίζει να δείτε:

  • Να "παίξετε" με τα διάφορα διαδραστικά όργανα όπως: πυξίδα, τηλεσκόπια, πρίσμα, ηλιακό ρολόι,  φακό, πεντάφωνο, ξυπνητήρι, οπτικούς δίσκους κά.
  • Να περπατήσετε στα βήματα του Αριστοτέλη! Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο περιπατητικό μονοπάτι, 14χιλ, που συνδέει το Πάρκο του Αριστοτέλη με τα αρχαία Στάγειρα!

Πληροφορίες επίσκεψης:

Ανοιχτό καθημερινά: 09.00-19.30
Εισητήρια:  2 (ενιαίο) | 1 (παιδιά 6 έως 18 ετών) | 1,5 ευρώ (Γκρουπ - Οικογένειες | από 4 άτομα και πάνω)
23760 41327

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X