Άγιος Παύλος

Άγιος Παύλος

Απόσταση από το αεροδρόμιο → 19,4 χιλ

Ο Άγιος Παύλος είναι η οινοπαραγωγός περιοχή της Χαλκιδικής. Ένα μοναδικό τοπίο, όπου το πράσινο των αμπελώνων αγκαλιάζει τον γαλανό ουρανό και -πιο μακριά- τη θάλασσα. Ο Άγιος Παύλος φημίζεται για τους αμπελώνες της και τις μονάδες συσκευασίας φρέσκων φρούτων. Οι κάτοικοι κυρίως ασχολούνται με την αμπελουργία. Αν επισκεφτείτε τον Άγιο Παύλο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι υψηλής ποιότητας κρασί ή τσίπουρο. Αν μάλιστα τύχει να βρίσκεστε εκεί στις 25 Ιανουαρίου, στο πανηγύρι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου θα δείτε από πρώτο χέρι τα τοπικά έθιμα.

 

Αν βρεθείτε εκεί στις 6 Αυγούστου στο πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, οπότε -αν έχουν πάει όλα καλά- γίνεται ο πρώτος τρύγος θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές.

Οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στον Αγιο Παύλο είναι ο Ροδίτης και το “Sauvignon Blanc”, το Ξινόμαυρο, “Merlot” και “Cabernet Sauvignon”. Και βέβαια στην περιοχή βρίσκεται και ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος, το "κτήμα Τσάνταλη"

Αξίζει να δείτε:

  • Να επισκεφτείτε το οινοποιείο Τσάνταλη το οποίο παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδος από το 1890! Μπορείτε να κάνετε ξενάγηση στους αμπελώνες και να δοκιμάσετε τα διάσημα και βραβευμένα κρασιά του!

Μη το χάσετε!

Δοκιμάστε στο ούζο Τσάνταλη!

Κοντινά Μέρη

επιλέξτε και ανακαλύψτε

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X