Η δική μου Αμμουλιανή | #TheLocals

Η δική μου Αμμουλιανή | Tips by #TheLocals

 

Είχα την τύχη να κατάγεται ο πατέρας μου από την Αμμουλιανή, το μικρό νησάκι που βρίσκεται ανάμεσα στο 2ο και 3ο πόδι της Χαλκιδικής, ακριβώς απέναντι από το Άγιο Όρος. Κάθε καλοκαίρι λοιπόν, στις αρχές του Ιούνη με το που έκλειναν τα σχολεία μπαίναμε όλοι στο αμάξι και ξεκινούσαμε για εκεί, για ένα ακόμα μοναδικό καλοκαίρι γεμάτο τρελές περιπέτειες και μαγικές στιγμές.

Ferry at Tripiti port

Το πλοίο για την Αμμουλιανή

Με το που μπαίναμε στο καραβάκι από Τρυπητή για Αμμουλιανή το θαλασσινό αεράκι έκανε όλες μας τις έγνοιες να χάνονται. Πηγαίναμε στον παράδεισό μας, εκεί που ο χρόνος σταματούσε, εκεί που μας ένοιαζε μόνο το κρυφτό ή η μπάλα στα σοκάκια του χωριού, το γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από τα χεράκια της γιαγιάς κάτω από τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες της πλατείας.

Megali Ammos beach

Παραλία Μεγάλη Αμμος

Μέχρι σήμερα λοιπόν το σκηνικό είναι το ίδιο. Το μπάνιο στις υπέροχες Αλυκές, στη Μεγάλη Άμμο και στα Καραγάτσια με τις αμμώδεις παραλίες και τα καταγάλανα νερά, οι εκδρομές με το καΐκι στα Δρένια για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά με τη μάσκα για να εξερευνήσουμε τους θησαυρούς του βυθού είναι μέρος της καλοκαιρινής μας καθημερινότητας.

Drenia are accessed only by boat

Δρένια

Η γαστρονομία της περιοχής είναι εξαιρετική και εκτός από υπέροχες αναμνήσεις κάθε χρόνο παίρνουμε και 1-2 κιλάκια. Αγαπημένη μας συνήθεια είναι να τρώμε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε μια από τις γραφικές ταβέρνες του νησιού απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Πέραν της φυσικής ομορφιάς του νησιού, αυτό που με συναρπάζει στην Αμμουλιανή είναι το γεγονός ότι αποτελεί τόπο συνάντησης παλιών φίλων με τους οποίους έχεις μοιραστεί άπειρες χαρούμενες στιγμές που δεν χορταίνεις να τις συζητάς και vα δημιουργείς νέες εμπειρίες σε αυτό τον καταπληκτικό τόπο.

Ο χρόνος στη Χαλκιδική κυλάει σαν νερό, ευτυχώς που οι ήπιες καιρικές συνθήκες μας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε το μαγικό αυτό μέρος μέχρι και το τέλος Οκτώβρη.

Ευτυχώς λοιπόν εδώ το καλοκαίρι κρατάει 6 μήνες!

 

by Δημήτρης Γανίτης | Project Manager at TCB

 

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X