Χαλκιδική, ένας μοναδικός καταδυτικός προορισμός | #TheLocals

Χαλκιδική, ένας μοναδικός καταδυτικός προορισμός | #TheLocals

Με βραχώδη ή αμμώδη πυθμένα, με κρυστάλλινα και ζεστά νερά , το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής της Χαλκιδικής είναι ιδανικό για καταδύσεις.

Οι καταδύσεις στους βυθούς της Χαλκιδικής προσφέρουν μερικές μοναδικές εμπειρίες κατάδυσης, με πληθώρα υφάλων, τοίχων και σπηλαίωματων, οι οποίες κάνουν τις καταδύσεις εδώ μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες στη Μεσόγειο.

Blue octopus in Halkidiki

ΝΑΥΑΓΙΑ

Υπάρχουν λίγα ναυάγια πλοίων, λίγα πολεμικά πλοία και λίγα ναυάγια αεροπλάνων, τα οποία σίγουρα δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις απαιτήσεις των δυτών, αλλά γίνονται προσπάθειες να βυθιστούν και άλλα πλοία για να γίνουν νέοι τεχνητοί ύφαλοι στο εγγύς μέλλον.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ηρεμία και η καθαρότητα της θάλασσας, η εξαιρετική ορατότητα, η μη ύπαρξη επικίνδυνων ψαριών και οργανισμών, δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για κάποιους που θέλουν να μάθουν καταδύσεις ή για αυτούς που έχουν μικρή καταδυτική εμπειρία.

Φυσικά, για τους πιο έμπειρους δύτες, υπάρχουν πολλά προκλητικά καταδυτικά σημεία για να διαλέξουν.

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η Χαλκιδική εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται περισσότερα από 25 καταδυτικά κέντρα, τα περισσότερα με ιστορικό πολλών ετών στον κλάδο.

Οι επαγγελματίες της κατάδυσης και το καταρτισμένο καταδυτικό προσωπικό μπορεί να διδάξει όλα τα επίπεδα, από προγράμματα για αρχάριους έως προγράμματα για εκπαιδευτές ή να συνοδέψει δύτες στα καταδυτικά σημεία.

Όλα τα καταδυτικά κέντρα διαθέτουν άδεια από τις λιμενικές αρχές και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα καταδυτικά πρότυπα.

Τα καταδυτικά κέντρα βρίσκονται σε πολλά σημεία της Χαλκιδικής, οπότε σίγουρα θα βρείτε πάντα ένα κοντά στο κατάλυμα σας.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να φέρετε το δικό σας καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς τα καταδυτικά κέντρα παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η καταδυτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική είναι διαθέσιμη σχεδόν όλο το χρόνο. Όμως οι πιο δημοφιλείς μήνες κατάδυσης είναι μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Η περίοδος αιχμής είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φτάσει τους 32oC.

Τα καταδυτικά σημεία στη Χαλκιδική έχουν πραγματικά κάτι για όλους, κάνοντας την κατάδυση στη Χαλκιδική μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

 

By Κώστας Κατσιούλης | Director Of Field Services at
Northern Greece Underwater Explorers (NGUE)

 

 

follow us

join us in social media

Συνεργάτες

X